Pomenire Ilie ImbrescuDuminică 19 noiembrie, sub egida Bisericii Boteanu din București și prin strădania d-lui Paul Corneliu Imbrescu, a fost cinstită memoria preotului Ilie I. Imbrescu (1909-1949), martirizat în temnița comunistă de la Aiud (19 noiembrie 1949), la un an după ce fusese arestat (ca luptător anticomunist cu antecedente legionare). În ultimii ani ai vieții, părintele a slujit la Biserica Boteanu, așa că în coasta acesteia a fost sfințită o cruce comemorativă, imediat după parastasul săvîrșit întru pomenirea sa.

În aceeași seară, în aula BCU, a fost evocată personalitatea preotului martir (au luat cuvîntul: Paul Corneliu Imbrescu – fiul său, Adrian Nicolae Petcu, Răzvan Codrescu, pr. Nicolae Bordașiu), s-a lansat volumul Ilie ImbrescuTrepte de har (Ed. Manuscris, Pitești, 2017, cu un studiu introductiv de Adrian Nicolae Petcu) și s-a citit din creația sa lirică (inclusiv versuri din închisoare).

Veșnică să-i fie pomenirea!

(Răzvan Codrescu | rostonline.ro)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii