Atelierele CSIC. Metode de cercetare a istoriei contemporane
Ediţia I | Bucureşti | februarie – mai 2013
Atelierele CSIC. Metode de cercetare a istorie contemporane” este un proiect al Centrului de Studii în Istorie Contemporană menit să vină în întâmpinarea interesului tinerilor pentru cercetarea istoriei recente, organizat cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer, Grupului Filos şi Librăriei Predania. Prin acest proiect, ne dorim să atragem studenţi, masteranzi sau doctoranzi preocupaţi de istoria contemporană, cărora să le oferim un cadru propice pentru aprofundarea unui set de cunoştinţe ce să le fie utile şi mai departe, în viitoarele lor demersuri de cercetare.
Pe parcursul a şase şedinţe, urmărim sa aducem în discuţie atât subiecte de ordin teoretic, ce ţin de metodologia cercetării, cât şi de ordin practic, în vederea obţinerii fondurilor necesare proiectelor pe care aceştia doresc să le desfăşoare pe cont propriu sau în cadrul unor instituţii de profil. Lectorii invitaţi vor fi atât din rândul cercetătorilor cu experienţă de la instituţii de renume, cât şi profesionişti din domenii conexe, care sunt în măsură să ofere participanţilor o perspectivă de ansamblu.
În cadrul cursurilor vor fi abordate următoarele teme:
– Alegerea temei de cercetare;
– Norme de redactare şi editare;
– Scrierea unui articol academic;
– Ţinerea unei prezentări;
– Metodologia cercetării de arhivă;
– Istorie orală;
– Scrierea unui proiect de cercetare;
– Crearea unui site dedicat– tips & tricks;
– Studii de caz – identificarea unor soluţii de îmbunătăţire a proiectelor.
Deoarece ne dorim ca în cadrul „Atelierelor CSIC” să putem oferi asistenţă şi sprijin fiecărui participant în parte, numărul maxim admis va fi de 10 cursanţi. Doritorii trebuie să completeze formularul de înscriere de pe site-ul www.fenomenulpitesti.ro până duminică, 17 februarie 2013, şi să îl trimită la adresa alina.urs@istoriecontemporana.ro. Formularele vor fi evaluate de un juriu format din cercetătorii Centrului de Studii în Istorie Contemporană. Comisia va avea în vedere următoarele considerente, fără însă a se limita la acestea: buna cunoaştere a limbii române, fluenţă, corectitudine şi claritate în exprimare; studii superioare în domeniul istoriei; subiectul tezei de licenţă/master/doctorat finalizată sau în curs de redactare; existenţa unor proiecte de cercetare proprii (sau în colaborare) ce se află în desfăşurare la momentul aplicaţiei; articole/studii/recenzii publicate pe teme legate de istoria contemporană.
Menirea acestui proiect fiind tocmai aceea de a fi de folos tinerilor care vor să lucreze în cercetare, CSIC îi încurajează pe toţi cei pasionaţi de istoria contemporană să se înscrie la acest curs, chiar dacă nu îndeplinesc toate condiţiile de mai sus.
1. Termenul limită de trimitere a formularelor: 17 februarie 2013
2. Anunţarea candidaţilor selectaţi pentru interviu: 20 februarie 2013
3. Interviuri: 22 februarie 2013
4. Anunţarea rezultatelor finale: 25 februarie 2013
Pentru informaţii legate de acest curs, ne puteţi scrie la adresa alina.urs@istoriecontemporana.ro.
Descarca formularul de aplicatie
Dima Florentina
februarie 2, 2013 @ 12:58 pm
http://www.youtube.com/watch?v=TkN4-lFaGs8 un mic interviu de la postul Trinitas TV cu mine. Povestea mea de viață o puteți citi pe blogul meu http://www.ajutatiopeflorentina.blogspot.com. Vă rog frumos să mă ajutați, am foarte mare nevoie de ajutor.