Skip to content

10 Comentarii

 1. Adina
  decembrie 15, 2013 @ 6:17 pm

  Aș mai adăuga, cu riscul să mă înșel, din cartea „Întoarcere la Hristos” a lui Ioan Ianolide, deşi nu dă nume, povesteşte că l-a recunoscut pe cel căruia în închisoare i se spunea ”fachirul” la o mănăstire de lângă Bucureşti, unde vroia (fachirul) cu tot dinadinsul să intre ca frate, iar stareţul îl pusese să păzească vacile şi-l umileau în tot felul ca să-l facă să se răzgândească. Apoi a aflat după mulţi ani de el, în vizită la mănăstirea Sihăstria fiind, de acelaşi (bănuiesc eu că Aurel Pandurescu) retras acolo, şi care nu primea să vadă pe nimeni dar ajunsese la măsuri foarte mari duhovniceşti. Aş vrea tare mult să ştiu dacă într-adevăr este vorba despre aceeaşi persoană, şi deasemenea să-i văd chipul, pentru că nu se găseşte pe net nici o poză de-a dânsului.

  Răspunde

 2. Dan
  decembrie 16, 2013 @ 7:49 am

  Doamne ajută, Adina!
  ”Fachirul” de care vorbea Ioan Ianolide este părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria: [url]http://www.fericiticeiprigoniti.net/marcu-costica-dumitru/344-vacarul-de-la-manastire-si-calugarul-din-munti[/url]
  Dialogul se purta între Ioan și Ilie… Cleopa, marele luminător al neamului.
  Mai multe înformații despre părintele Marcu Dumitru găsești aici: [url]http://www.fericiticeiprigoniti.net/marcu-costica-dumitru[/url]
  Deocamdată nu avem vreo fotografie cu părintele Aurel Pandurescu, nici alte informații care să-i creioneze portretul duhovnicesc.

  Răspunde

 3. Adina
  decembrie 17, 2013 @ 8:45 am

  Mulţumesc frumos, Dan, îmi doream foarte mult să ştiu cine era acest părinte, am presupus că era Aurel Pandurescu din cauza poreclei. Sunt relativ la începutul lecturilor despre martirii închisorilor.
  Doamne ajută!

  Răspunde

 4. Dan
  decembrie 17, 2013 @ 1:06 pm

  Îmi aduci aminte de mine Adina. 🙂
  Și eu îmi doream foarte mult să știu cine era acel mărturisitor ”fachir” din ”Întoarcerea la Hristos”. Au trebuit să treacă câteva luni de căutări dar mi-a cântat inima de bucurie când am aflat.
  Spor la lectură, perioada Crăciunului este una excelentă de a citi cărți și materiale duhovnicești.
  Domnul să te aibe în pază!

  Răspunde

 5. Vlad
  august 31, 2014 @ 1:46 am

  Tatal meu era bun prieten cu Aurel Padulescu de la care a primit 2 volume de poeme ( manuscrise ) si daca este cineva interesat sa le achizitioneze sa ia legatura cu mine.

  Cu respect Vlad

  Răspunde

 6. Darius
  iunie 28, 2015 @ 9:46 pm

  Pandurescu Aurel a fost bunicul meu. Nu a fost duhovnic sau preot sau orice altceva, a fost un om simplu cu mare credinţă în D-zeu şi nimeni sau nimic nu putea să-i ia asta. D-zeu să vă aibă în pază!

  Răspunde

  • Adina
   iulie 17, 2015 @ 7:09 pm

   Darius, eşti binecuvântat de Dumnezeu să te tragi dintr-un asemenea neam, asemenea „sămânţă”. Nu este important dacă este preot sau nu, eu de când am citit în cartea lui Dumitru Bordeianu despre el, am tot căutat să găsesc o poză de-a dânsului, date despre el, chiar şi când am înţeles că nu este unul şi acelaşi cu părintele Marcu. Cum spune şi autorul, este simbol al rezistenţei, este dovada felului în care Dumnezeu îi ajută pe cei ai Săi să depăşească orice limite. Mi-am dorit să văd cum arată un asemenea om, să-i văd chipul. Să mă bucur că asemenea om a existat şi să sper că mai sunt oameni ca el. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

   Răspunde

  • Vlad
   octombrie 6, 2015 @ 5:31 am

   [quote name=”Darius”]Pandurescu Aurel a fost bunicul meu. Nu a fost duhovnic sau preot sau orice altceva, a fost un om simplu cu mare credinţă în D-zeu şi nimeni sau nimic nu putea să-i ia asta. D-zeu să vă aibă în pază![/quote]

   Bună Darius

   Cum am putea să luăm legătura ? Tatăl meu a fost prieten cu bunicul tău și am ceva de la el.

   Cu respect Vlad

   Răspunde

   • Darius
    octombrie 10, 2015 @ 3:04 pm

    [quote name=”Vlad”]

    Bună Darius

    Cum am putea să luăm legătura ? Tatăl meu a fost prieten cu bunicul tău și am ceva de la el.

    Cu respect Vlad[/quote]
    popa.marius72@yahoo.com
    Darius

    Răspunde

 7. Darius
  octombrie 9, 2015 @ 10:27 am

  D-nu Vlad, ma puteti contacta pe email: popa.marius72@yahoo.com !!!!! DARIUS

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *