Skip to content

2 Comentarii

 1. Ortodox nevrednic
  decembrie 26, 2015 @ 9:56 am

  Poporul evreu ni l-a dat pe Isus Christos , apoi ne-a dat un sfant ! Asta dupa ce i-am prigonit si ucis pe evrei , i-am deportat in Transnistria unde i-am ucis ! I-am aruncat in gropi comune ca pe gunoaie ! Nenorocirea este, ca nu constientizam mare lucru despre faptele noastre nici acuma ! Avem destui antisemiti care n-au cultura si educatie dar au capatata inspirata aceasta aceasta ura irationala A5

  Răspunde

 2. Dan
  ianuarie 6, 2016 @ 12:30 pm

  Doamne ajută și la mulți ani cu folos domnule „Ortodox nevrednic”!

  Nu înțeleg de unde și până unde se justifică afirmațiile generalizatoare că „[b]i-am prigonit și ucis[/b] pe evrei” și că „i-am deportat în Transnistria unde [b]i-am ucis[/b]” iar apoi „[b]i-am aruncat[/b] în gropi comune”, toate acestea fiind „[b]faptele noastre[/b]”.

  În numele cui vorbiți la plural? În numele poporului român? Dacă da, atunci comiteți un imens sacrilegiu, incriminând [b]in corpore[/b] un popor întreg pentru culpe individuale! Acele crime împotriva umanității de care vorbiți, și care au fost instrumentate inclusiv împotriva țiganilor și a altor etnii, nu doar a evreilor, au autori concreți, cu persoane identificate! deja și trase la răspundere penală sau persoane necunoscute încă.
  Însă în niciun caz o crimă sau un genocid nu se poate atribui unui popor întreg, cu atât mai puțin urmașilor de atunci.
  Altfel, prin acest tip de generalizare nu faceți decât să extindeți vinovății imaginare asupra unui neam întreg, exact cum au făcut și comuniștii prin „culpa colectivă”.

  Sau, dacă este să aplicăm aceeași logică defectuasă ca cea înaintată de dumneavoastră, înseamnă că poporul evreu este autorul moral al comunismului și deci „este” un popor de criminali, responsabil de cel mai mare genocid din istoria umanității. Ceea ce desigur că este fals. Generalizările sunt întotdeauna păguboase, indiferent de domeniul în care sunt ridicate. Nu poporul evreu este de vină pentru un Marx ori un Nicolschi sau o Ana Pauker ci exclusiv cei în cauză sunt responsabili pentru ideile și faptele lor, chiar dacă comunismul s-a instalat cu susținerea multor evrei, mai ales la noi în țară! (http://www.cunoastelumea.ro/rolul-comunistilor-evrei-in-bolsevizarea-fortata-a-romaniei-lista-lui-spanu/
  http://romaniabreakingnews.ro/lista-evreilor-comunisti-care-au-condus-romania-in-anii-celei-mai-crunte-dictaturi-si-represiuni/).

  Prin urmare, nu avem ce să conștientizăm despre „faptele noastre”, decât la modul individual. Că doar toate acele crime împotriva evreilor și țiganilor nu s-au făcut în numele poporului român iar poporul de atunci nu a strigat „sângele lor asupra noastră și asupra copiilor noștri”.

  Vă invit la moderație.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *