Skip to content

19 Comentarii

 1. Cristina Faludi
  noiembrie 16, 2013 @ 9:53 pm

  Vă felicit pentru demersul vostru jertfelnic! Sunt sigură că Sfinţii Închisorilor, de acolo de unde sunt, vă călăuzesc şi vă poartă în rugăciunile lor! Site-ul pe care l-aţi creat şi de care vă îngrijiţi este extrem de frumos realizat! Îmi doresc ca ceea ce aţi pus pe acest site şi aţi transmis prin aceasta şi în inimile noastre, să dăinuiască pentru totdeauna!

  Răspunde

 2. Dan
  noiembrie 19, 2013 @ 3:28 pm

  Doamne ajută, Cristina, suflet drag!
  Și noi ne dorim același lucru, ca să mergem împreună cu toții în veșnicie, să petrecem alături de Domnul și de toți sfinții săi, știuți și neștiuți.
  Sunt convins că sfinții închisorilor se roagă neîncetat pentru toți cei care au evlavie la ei și pentru lumea întreagă. Sărut-mâna de bucuria făcută. Cuvintele sunt de prisos.
  Domnul să te aibe în pază!

  Răspunde

 3. Octavian
  noiembrie 28, 2013 @ 8:43 pm

  Dumnezeu să vă ocrotească!

  Răspunde

 4. Dan
  noiembrie 29, 2013 @ 8:43 pm

  Domnul să te aibe în pază și pe tine Octavian!

  Răspunde

 5. Robert
  decembrie 22, 2013 @ 8:00 pm

  Traduceţi site-ul în engleză! Lumea nu reuşeşte să cuprindă regimul de teroare prin care a trecut România. Traduceţi într-o limbă de circulaţie internaţională…

  Răspunde

 6. Dan
  decembrie 23, 2013 @ 8:31 am

  Ne-am gândit și la asta Robert dar cel puțin pentru viitorul apropiat nu avem astfel de posibilități pentru că deja suntem prinși din toate puterile cu alte lucruri necesare pentru acest proiect.
  Dar sunt convins că Domnul își va face și lucrarea aceasta a traducerii adevărului, dacă prin noi, atunci prin alții care vor veni după noi.

  Răspunde

 7. Irina
  ianuarie 9, 2014 @ 3:04 am

  Felicitări pentru munca depusă! Sunteți de mare ajutor celor ce caută sa înțeleagă/să cunoască trecutul istoric al neamului nostru.

  Răspunde

 8. Dan
  ianuarie 10, 2014 @ 12:18 pm

  Irina, maica Siluana Vlad a scos o carte, în mai multe volume, intitulată ”Împreună dumiriri pe cale”. Cred că titlul acesta este elocvent pentru situația noastră, a acestei generații: învățăm împreună.
  Sărut-mâna pentru gândurile calde, să te rogi și pentru noi.

  Răspunde

 9. Mariuță Mihai Dan
  ianuarie 13, 2014 @ 12:47 pm

  Vreau să vă felicit pentru tot acest proiect, care este o ultimă speranţă pentru cei care nu vor să uite rădăcinile României şi să meargă spre acest modernism care duce din nou la suprimarea libertăţilor fundamentale.
  Încă există în România oameni care cred că pe timpul comuniştilor se trăia bine şi exista libertate de exprimare. Dumneavoastră sunteţi aici pentru a demonstra prin declaraţii şi acte ale acelor vreumuri în care au fost omorâţi şi persecutate elitele României.

  Dumnezeu să vă ajute în continuare şi cu mărturia din cer a sângelui nevinovat să transformaţi România într-o țară care discerne binele de rău!

  Răspunde

 10. Miscarea Legionara
  aprilie 29, 2014 @ 9:24 pm

  Felicitări! Dumnezeu să vă ajute în toate!

  Răspunde

 11. Dan
  mai 14, 2014 @ 4:58 pm

  Cu întârziere ne cerem iertare de răspunsul întârziat și vă mulțumim pentru aprecieri!
  Doamne ajută!

  Răspunde

 12. Daniel Focsa
  septembrie 13, 2014 @ 10:19 pm

  Vă felicit pentru acest proiect, foarte folositor și de calitate.

  Răspunde

 13. Dan
  septembrie 15, 2014 @ 1:18 pm

  Daniel, mulțumim pentru cuvintele călduroase, care chiar ne simțim onorați, mai ales că aceste aprecieri vin din partea unui istoric în timp ce noi suntem doar amatori în domeniul istoriei. Totuși, fără falsă modestie, cred că la calitate se poate mult mai bine și Doamne ajută să și reușim cândva, mai devreme sau mai târziu. Nu de alta, dar oamenii aceștia care au făcut cinste neamului și Bisericii chiar merită tot ce se poate mai bun din partea noastră iar evlavia se poate manifesta și prin realizarea de biografii cât mai bine documentate, documente de arhivă și memorialistică comentate și corectate, etc.
  Nu mai zic de prezentarea unei istorii cât mai aproape de Adevăr, ceea ce este și cel mai greu dar și cel mai necesar.
  Pe această cale te invit cu drag să iei parte la acest demers, atât cât și cum îți stă în putință.

  Răspunde

 14. D.S.
  septembrie 22, 2014 @ 9:26 am

  Mă bucur că am găsit aceste informaţii. Vă apreciez pentru efort şi curaj. Nu am găsit totuşi informaţii despre o mătuşă care a fost deţinută politic timp de doi ani. Care ar fi motivul? Mă puteţi ajuta cu lămuriri?

  Răspunde

 15. Dan
  septembrie 26, 2014 @ 1:50 pm

  Mulțumim și Domnul să vă aibe în pază!

  Explicațiile sunt simple: În primul rând nu știm cum o cheamă pe mătușa dumneavoastră (deci vă rog să-mi spuneți) și în al doilea rând, în lista de martiri și mărturisitori se vor găsi informații doar despre foștii deținuți politici creștin-ortodocși care:
  a) au fost arestați pentru credința în Dumnezeu și iubirea de neam ori au fost arestați pentru activitate politică dar au avut o transformare sufletească care i-a făcut ca…
  b) în temniță au dat o mărturie de credință, adică au rezistat și luptat împotriva comunismului de pe poziții creștine (nu doar politice)
  c) după eliberare și-au continuat viața în Hristos până la sfârșitul vieții
  Cam asta ar fi pe scurt.
  O zi frumoasă vă doresc.

  Răspunde

 16. D.S.
  septembrie 26, 2014 @ 2:33 pm

  Am înţeles. E posibil ca mătuşa (soţului meu, de fapt), decedată înainte de revoluţie, să fi fost greco-catolică. Deci nu-şi are locul aici…

  Răspunde

 17. Dan
  septembrie 27, 2014 @ 7:45 am

  Cu această ocazie fac precizarea că poziția noastră față de greco-catolicii și catolicii care au pătimit în închisori [b]este de a-i cinsti ca eroi ai neamului.[/b] Deci în niciun caz nu îi tratăm cu indiferență sau Doamne ferește, cu dispreț. Ca ortodocși, le suntem recunoscători pentru jertfa lor, pentru faptul că au luptat împotriva comunismului chiar cu propria viață, și cu ocazia aceasta dau numele a doi titani ai luptei anticomuniste: Ion Gavrilă Ogoranu și Oliviu Beldeanu. Mari eroi și strașnici creștini!
  Chiar și în memorialistica de detenție am întâlnit până acum câteva evocări foarte frumoase despre prelați greco-catolici, evocări făcute inclusiv de pătimitori ortodocși, printre care părintele Dimitrie Bejan sau prof. Costache Caragață.
  Din punctul nostru de vedere, nu îi putem cinsti însă ca mărturisitori și martiri ai Bisericii pentru că:
  a) nu au rămas în unitatea Bisericii Ortodoxe.
  b) girându-i integral alături martirii și mărturisitorii ortodocși înseamnă să le girăm implicit întreaga teologie, deci și tocmai aceea care ne desparte de unitatea în Hristos, care este Sfânta Euharistie. Iar asta ar semăna confuzie și un ecumenism naiv, păgubos pe termen lung tocmai pentru că pune pe același piedestal adevărurile de credință cu ereziile. Iar consecința asta decurge în mod implicit, din cinstirea tuturora, fără nuanță. Defapt așa am și început proiectul, dar în timp ne-am dat seama că lucrurile se complică.
  Așa că până la Judecata Mântuitorului Hristos, cel mai bine zicem că e așa, să facem o deosebire, chiar dacă vom fi acuzați de subiectivism. Și mie îmi pare rău de situație.
  Totuși, dacă aș avea puterea și timpul, aș face o secțiune separată pe site pentru greco-catolicii și catolicii care au lăsat un frumos exemplu de trăire creștină în temnițele comuniste sau și-au jertfit viața în rezistența anticomunistă din munți. Însă este peste puterile mele, cel puțin acum, dar mi-aș dori să existe un astfel de site sau secțiune online unde să putem învăța și din pilda vieții lor și să ne arătăm recunoștința față de acești eroi ai neamului.
  Am precizat lucrurile acestea ca o lămurire generală, aducându-mi aminte și de o tristă polemică pe care am avut-o cu un creștin greco-catolic pe tema asta. Deci am speranța că compatrioții noștri greco-catolici sau catolici vor înțelege situația și nu ne vor acuza de miopie sufletească. Departe de noi orice intenție mistificatoare a istoriei sau minimalizatoare a jertfei înaintașilor de altă confesiune decât cea ortodoxă.

  Doamne ajută!

  Răspunde

 18. Lacrimioara
  septembrie 22, 2017 @ 8:30 am

  Buna ziua,
  Ma adresez d-voastra cu rugamintea fierbinte de a introduce in lista cu martiri ai Bisericii Ortodoxe Romane si a neamului romanesc pe Ieroschimonahul Nil Dorobantu. Eu am avut fericita ocazie de a fi unul din martorii ai sfinteniei Parintelui Nil ( Parintele Nechifor cum era cunoscut in locurile mele natale). As fi foarte fericita daca l-ati aseza pe parintele langa parintele Ioan Iovan, pentru ca amandoi sunt sfinti martiri si au fost foate buni prieteni.Daca o sa-i cititi viata o sa vedeti cat a patimit parintele de pe urma prigoanei regimului securisto-comunist, pentru iubirea fara de masura pentru Domnul Iisus Hristos si pentru neamul nostru romanesc. Sa nu va indoiti nici o clipa de sfintenia parintelui si nici de sacrificiu pe care l-a facut. Stiu ca va veni ziua cand si parintele Nil isi va gasi locul printre sfintii martiri romani si va fi trecut in calendarul crestin ortodox.
  Va multumesc! Lacrimioara.

  Răspunde

 19. Vogel Roland
  mai 5, 2019 @ 7:14 pm

  Hristos a înviat!

  Am văzut calendarul pe care l-ați tipărit.
  Va rog sa îmi spuneți de unde sau cum pot sa cumpăr cateva exemplare.

  Va mulțumesc

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *