Skip to content

2 Comentarii

 1. Victor Gorbatâi
  ianuarie 27, 2013 @ 4:38 pm

  În Fenomenul Pitești,am întâlnit și numele meu, Victor Gorbatâi, nu este un nume prea des întâlnit. Nu a existat nici un Victor Gorbatâi arestat și condamnat la inchisoare.
  Autorul cărții este Ioan Muntean (sau Munteanu).
  Cei drept a existat un student la Facultatea de Chimie Industrială din Iași,a cărui urmărire a început în 1947 și prins și condamnat la 12 ani închisoare în 1948, pentru uneltirea împotriva orânduirii de partid și de stat.
  Acel tânăr student era fratele meu și se numea GHEORGHE GORBATÂI (aceasta fiind pronunția corectă),care făcea parte dintr-un grup de legionari a studenților din orașul TECUCI.
  Cunoșteam implicarea lui în acest grup și atât.
  Cea care a avut de suferit a fost mama, care pe timpul urmăririi a fost mereu interogată și supusă la torturi pentru a spune unde se ascunde fratele meu. Cum credeau ei că o mamă îi poate demasca ascunzatoarea fiului.
  Până la urmă a fost demascat de către gazda din Galați.
  Cunosc tot chinul la care au fost supuși cei arestați, inclusiv torturile din Centrul de reeducare de la PITEȘTI.

  Răspunde

 2. roryta
  mai 17, 2022 @ 10:17 am

  [quote name=”Victor Gorbatâi”]În Fenomenul Pitești,am întâlnit și numele meu, Victor Gorbatâi, nu este un nume prea des întâlnit. Nu a existat nici un Victor Gorbatâi arestat și condamnat la inchisoare….[/quote]

  Foarte bine ca ai intervenit! Uite asa se exagereaza si te trezesti ca se scriu niste povesti despre tine SF-uri pe care nu le-ai trait niciodata.
  De ce unii oameni inventeaza?
  Cine stie care-i adevarul? Si cine stie daca intr-adevar au fost astfel de chinuri? Poate ca unele da, dar nu chiar tot… sa nu exageram!
  Poate doar Dumnezeu sa stie adevarul!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *