Pr. Dobre Rizea
  • 26 Octombrie 1951
  • Brăila
  • preot
  • 26 Aprilie 1989

Media kit FCP (bannere)

Fericiti cei Prigoniti

Mărturii ale cititorilor

10 cărți de bază

Promovăm

Fototeca ortodoxiei românești

Plecat din Parohia Ruşeţu, Jud. Buzău la Brăila, acolo a purtat o adevărată misiune împotriva iehoviştilor, descoperindu-le bubele, în multe predici. Devenise un fin cunoscător al acestor secte revanşarde, pe care le combătea cu success, aducând mulţi pe calea credinţei şi întărind obştea de lupul sectar.

 

În timpul predicilor, veneau inclusiv sectari iehovişti, care-l ascultau cu mare atenţie, pentru a-l încerca să-l contrapună, însă fără succes. Văzând că nu pot să-l învingă scripturistic, i-au gândit ceva, şi anume, i-au dat telefon într-o zi, spunându-i că la un bloc, la etajul 10, o bătrânică cere urgent să se împărtăşească cu Sfintele Taine. Părintele nu a mai stat pe gânduri, şi-a luat trusa de împărtăşanie şi a plecat.

Acolo, însă, l-a aşteptat o situaţie cumplită. A fost prins, legat, înjunghiat şi apoi aruncat de la balconul etajului 10. Cazul a rămas în atenţia oficialităţilor care s-au ferit de presă. Însă cei care l-au chemat au fost iehoviştii, deoarece se aflase de întreaga comunitate eclezială, inclusiv în conferinţa preoţească de la Buzău din acel timp s-a afirmat clar că au fost iehoviştii. (se descoperise din anchetele poliţiei probabil)

Din nefericire, cei care ştiu cazul Părintelui martir se feresc să spună sau au lăsat-o baltă.

Iată un preoţi martir… ar trebui să strângem detalii despre aceşti preoţi martiri ai noştri…

Tatăl meu l-a cunoscut şi ştia ce fel de om este. Avea o putere a cuvântului în predică de şi comuniştii se temeau de el, iar în cadrul ei ataca în mod special pe iehovişti, pe care îi deconspira în detaliu.

Ţineţi-l în rândul mucenicilor, fraţilor, şi pe părintele... căci şi-a dat viaţa pentru Adevărul Ortodox.

DUMNEZEU SĂ-I IERTE PE PĂRINŢII MUCENICI!

Dumnezeu să ne ierte şi pe noi că ne ia oamenii buni lângă El.

(Pr. Gabriel)

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii