Skip to content

10 Comentarii

 1. marius
  iunie 8, 2011 @ 8:14 pm

  CARTEA LUI D BORDEIANU ACOPERA F MULTE ASPECTE DIN PROBLEMATICA PITESTILUI. DINTRE TOATE LUCRARILE AS PUTEA SPUNE CA E CEA MAI COMPLETA.ANALIZATA SI DIN PUNCT DE VEDERE TEOLOGIC,AUTORUL REUSESTE SA PATRUNDA CEL MAI BINE LA SUFLETUL CITITORULUI.TOTUSI NICI EL NU A PUTUT SA LAMUREASCA CEVA LEGAT DE INCEPUTUL DEMASCARILOR.TATA MI-A VORBIT DESPRE UN PERSONAJ ENIGMATIC,PE NUME'”COBALAS”, UN BASARABEANDE VREO 45 DE ANI,CARE A AVUT O MARE INFLUENTA ASUPRA LUI BOGDANOVICI.CE SE MAI STIE DESPRE EL?ERA VAZUT PRINTRE STUDENTI CA UN „NENE”, FIIND RESPECTAT DE EI.TATA NU L-A PLACUT PT POZITIA LUI CONCILIANTA FATA DE COMUNISM.II ZICEA LUI BOGDANOVICI”CREZI CA DACA NOI CANTAM INTERNATIONALA,COMUNISTII O SA NE CREADA CA INCEPEM REABILITAREA?NE FACEM DE RAS!AM INTRAT CA LEGIONARI,ATUNCI SA TACEM SI SA O TAGEM CA ATARE”.ATAT BOGDANOVICI CAT SI TURCANU AU CAZUT ATAT DE USOR IN PLASA „SALVARII CAPITALULUI UMAN LEGIONAR”, PRIMUL DIN PUR IDEALISM,AL DOILEA DIN PRAGMATISM SI SLAVA DESARTA,INSELATI AMBII DE PROMISIUNILE MINCINOASE ALE COMUNISTILOR.CU DIAVOLUL NU SE FACE PACT,RAZBOIUL SE FACE TOTAL.E GREU,F GREU,SA NE TRANSPUNEM MACAR CU GANDUL IN PIELEA LOR SARACII,DE ACEEA TATA NU AVRUT SA SCRIE NIMIC SAU SA VORBEASCA DESPRE TOATE ACESTEA.CAND L-A VAZUT PE ILIESCU LA TV CU COMPANIA LUI,A ZIS CA SE SCHIMBA CEVA, DAR TOTUL V-A FI COSMETIZAT.COMUNISTII STIU SA-SI FACA DATORIA PANA LA CAPAT-DISTRUGEREA SUFLETULUI ROMANESC. DIN LAGARUL SOCIALIST AM TRECUT IN ” H-UE”,CARE TOT UN DRAC E,POATE MAI AL NAIBII.DAR NU NE LASA DUMNEZEU CAT TIMP SUNTEM CU EL.REVIN LA IDEIA ,CE ROL VA FI JUCAT COBALAS IN TOATE ACESTEA?

  Răspunde

  • Keren Lothyn
   iulie 2, 2011 @ 11:01 pm

   Salut Marius, cum il cheama pe tatal tau ?

   Răspunde

 2. Administrator
  iunie 8, 2011 @ 9:18 pm

  Salutare Marius!
  E pentru prima oara cand aud de acest personal „Cobalas” din Basarabia (din descrierea ta nu este vorba de Nicolae Cobalas, anchetat si condamnat la moarte in procesul Turcanu). Eu cred ca ar fi de bun augur sa iei legatura cu Alin Muresan si sa-i dai acest indiciu spre analiza sau poate ca deja stie ceva despre acest personaj. Cert este ca daca stie, Alin te va lamuri mai bine.
  Pentru mine este o noutate personajul si nu am idee cat si cum a contribuit la inradacinarea ideii de reeducare. Oricum mai sunt multe intrebari fara raspuns in zona aceasta, dar sunt convins ca vor mai iesi adevaruri la iveala…macar partial.
  Pe final eu te rog sa notezi/ sa inregistrezi tot ce ti-a spus tatal tau pentru ca s-ar putea ca aceste marturii sa ne ajute pe toti mai mult decat crezi.

  Răspunde

 3. marius
  iulie 5, 2011 @ 9:38 pm

  cojocaru neculai- il gasesti la indicele alfabetic din fisa matricola penala

  Răspunde

 4. Keren Lothyn
  iulie 10, 2011 @ 10:05 pm

  [quote name=”marius”]cojocaru neculai- il gasesti la indicele alfabetic din fisa matricola penala[/quote]

  sincer nu gasesc nici un Cojocaru Neculai. Nici cu Cojocaru nici cu Neculai ca nume de familie. Poti fi mai specific?

  Multumesc

  Răspunde

 5. Administrator
  iulie 11, 2011 @ 11:48 am

  Keren, pana va vedea Marius mesajul tau ca sa poata da raspunsul, indraznesc eu sa-ti dau linkul pentru a vizualiza fisa matricola penala a domnului Cojocaru Neculai:
  [url]http://86.125.17.36/Fise%20matricole%20penale%20-%20detinuti%20politici/C/C%2005.%20Ciucheza%20-%20Cojocea/Cojocaru%20Nicolae%20G/index.php[/url]
  Am sa-l rog pe Marius, daca va vedea acest mesaj, sa confirme faptul ca acest link intr-adevar face trimitere la fisa matricola penala a tatalui sau.

  Răspunde

 6. marius
  iulie 11, 2011 @ 7:45 pm

  da-acesta este linkul,dar tata in buletin era neculai.

  Răspunde

  • Keren L
   august 6, 2011 @ 8:44 am

   [quote name=”marius”]da-acesta este linkul,dar tata in buletin era neculai.[/quote]

   scuze, ai primit ultimul mesaj?

   Răspunde

 7. Keren Lothyn
  iulie 13, 2011 @ 12:07 am

  Multumesc de raspuns. M-a derutat diferenta de nume. Imi permit inca o intrebare, cati ani aveti dvs ?

  Răspunde

 8. Ulea
  mai 25, 2014 @ 1:39 am

  Nicolae Cobals (Colea) e unchiul meu, tatăl meu făcea parte din Mișcarea Legionară. A fost arestat când avea 18 ani și torturat pentru a-și denunța unchiul, ceea ce a refuzat. Colea care e născut la Soroca era avocat. A fost asasinat și a refuzat reeducarea de la început și până la sfârșit în procesul Țurcanu. A fost integru.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *