Skip to content

6 Comentarii

  1. Malos Ioan Florin
    martie 10, 2012 @ 9:30 pm

    Pur și simplu simt o revoltă imensă de ceea ce a putut face acest Țurcanu.

    Răspunde

  2. Administrator
    martie 12, 2012 @ 12:34 pm

    Desigur Ioan, e și firesc să te revolte nedreptatea, mai ales când e strigătoare la cer. Acesta este un gest reflex al normalității. Și eu m-am tulburat și revoltat mult față de Eugen Țurcanu atunci când am citit despre ororile pe care le-a făcut, însă cugetând mai mult la sfârșitul lui tragic și mai ales la faptul că iadul este veșnic, tulburarea mea s-a risipit și ușor, ușor s-a instalat mila. Nu se poate să nu ți se facă milă cugetând la omul care, deși a făcut multe și mari păcate, se chinuie veșnic în iad. Și mă gândesc că dacă cei care au suferit enorm de pe urma lui Țurcanu au găsit puterea să-l ierte, cu atât mai ușor ne-ar fi nouă să găsim milă față de el și să ne rugăm pentru sufletul lui, după porunca Domnului: ”Ați auzit că s-a zis: Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău. Iar Eu vă zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvantați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și [b]rugați-vă pentru cei ce vă vatamă și vă prigonesc[/b], ca sa fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri; că El face să răsară soarele peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.”
    Dar nu în ultimul rând, să încercăm a lua exemplul Sfântului Nicolae Velimirovici, un alt mare mărturisitor prigonit pentru că l-a urmat în fapte pe Hristos:
    „Binecuvântează-i pe vrăjmaşii mei, Doamne. Eu însumi îi binecuvântez şi nu îi blestem.”
    „Vrăjmaşii m-au purtat către îmbrăţişarea Ta, mai mult decât au făcut-o prietenii.”
    „Prietenii m-au legat pământului, vrăjmaşii m-au slobozit din robia pământului şi mi-au dărâmat toate năzuinţele mele lumeşti.”…

    Răspunde

  3. Claudiu27
    august 8, 2013 @ 8:40 pm

    Cel mai tare site care descoperă tristele, cumplitele momente ale acelor vremuri, sunt surprins de complexitatea acestui site, de multă vreme caut informaţii despre acele vremuri, am găsit doar bucăţi, aici găsesc o enciclopedie. Citesc şi nu mă pot opri, este de-a dreptul incredibil.
    Faceţi cumva ca cât mai multă lume să afle treburile astea, este datoria fiecăruia din noi să ştim aceste lucruri. Pur şi simplu este incredibil.

    Răspunde

  4. Administrator
    august 15, 2013 @ 7:51 am

    Bun venit Claudiu!
    Ne bucurăm că acest site îți este de folos și îți mulțumim pentru aprecieri dar credem că acest proiect este departe de a fi o enciclopedie. Are destule informații dar are și mai multe lacune pentru că așa cum spunea istoricul Stelian Tănase, zilele trecute, ”Istoria României este un teren virgin. Cred că sunt mii şi mii de de subiecte netratate de nimeni.” [url]http://www.cotidianul.ro/azi-in-romania-un-scriitor-nu-mai-e-nimic-e-un-homeless-218385/[/url]
    Ne dorim ca acest site să fie mult, mult mai bun calitativ și mai bogat în materiale dar este enorm de multă muncă de făcut… muncă care ia timp. Între timp facem și noi ce putem.

    Răspunde

  5. Bogdan
    octombrie 1, 2013 @ 11:54 am

    Excelent site! Cu greu mă pot opri din citit. Recent mi-am cumpărat una din cărțile domnului Ion Gavrilă Ogoranu și mă bucur mult că am făcut-o. Am citit și cartea lui Ioan Ianolide și îți trebuie mult curaj să o citești. Cumplit și dureros.

    Răspunde

  6. Administrator
    octombrie 2, 2013 @ 10:24 am

    Bucuroși de bucuria ta Bogdan!
    Lui Ioan Ianolide i-am dedicat și un blog: http://ioanianolide.wordpress.com/
    Dacă ai câteva gânduri despre Ioan sau despre cartea citită, te îndemnăm să lași un comentariu acolo, ca mărturie și îndemn de apropiere de Hristos și noii martiri.
    Domnul să te aibe în pază!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *