×

Eroare

[sigplus] Critical error: Image gallery folder marturisitori is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder marturisitori is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Chipuri de martiri care l-au mărturisit pe Hristos în timpul prigoanei ateo-comuniste.

{gallery}marturisitori/{/gallery}

Această galerie de imagini nu se dorește a fi exhaustivă ci doar reprezentativă. Este o colecție de fotografii culese din spațiul virtual și cel puțin jumătate din ele au ca sursă Ziarul Lumina, secțiunea ”Memoria Bisericii”.

Majoritatea fotografiilor provin din dosarele de urmărire penală ale mărturisitorilor, și singurul nostru aport a fost că le-am colecționat în acest loc, după ce au fost retușate defectele pentru o mai bună vizualizare. Le oferim mai departe!

Comments   
  •  
  •  
  • Reply with quote
  • Quote

#1 Mihai FLOAREA » 24-11-2012 20:42

O galerie a martirilor și a mărtirisitorilo r neamului ar trebui tipărită și difuzată în toate școlile generale și liceele țării. Tinerii au nevoie de MODELE, iar societatea contemporană pare incapabilă să le ofere.
Ca om al școlii, lupt de cinci ani să prezint liceenilor față de care am responsabilităț i imense o parte dintre aceste mari nume ale spiritualității românești, rămase, din varii și îndeosebi meschine motive, necunoscute populației știutoare de carte. Am conceput în acest sens un manual/auxiliar didactic, dar nu am posibilitatea tipăririi lui spre a valorifica și difuza ideea. Am intervenit în presă, am răspîndit-o în cercul meu de prieteni, ori pe internet, dar încă nu sînt mulțumit de rezultate: toată lumea e de acord, dar nimeni nu trece la aplicarea metodei în școlile unde lucrează ori au acces... Ministerul de resort și inspectoratul bucureștean au trecut sub tăcere inițiativa mea, așa că nădejdea îmi e în continuare doar la Dumnezeu și la Sfinții Aiudului...
Mai eficient decît mine luptă profesoara Marilena Istrati (a organizat un simpozion în 2012 pe tema aceasta în Liceul „Dimitrie Gusti” din capitală). Mă rog lui Dumnezeu să-i dea putere să ducă mai departe făclia menită luminării românilor asupra adevărului istoric despre epoca bolșevică.
Rugați-vă, alături de mine, pentru luminarea minții dascălilor actuali spre a redeștepta patriotismul tinerilor, respectul pentru valorile trecutului și mai ales pentru muncă onestă, căci doar așa ne putem redresa cu adevărat. Doar învățînd de la modele precum cele prezentate în această minunată (dar, fatalmente, incompletă!) galerie de fotografii, trag nădejdea însănătoșirii spirituale a românilor.
Doamne ajută!

Mihai FLOAREA

  •  
  •  
  • Reply with quote
  • Quote

#2 ioana n. » 27-10-2017 00:48

Scuze, nu pot vedea fotografiile...

ioana n.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii