Skip to content

8 Comentarii

  1. jurodstvo
    mai 19, 2011 @ 3:18 pm

    prea putine spuse despre acest om mare….

    Răspunde

  2. Administrator
    mai 22, 2011 @ 6:00 pm

    Da Jurodstvo, asa este. Momentat avem doar acest articol despre Traian Dorz insa chiar ieri am facut o estimare a materialelor disponibile despre acest mare marturisitor si cat de curand vom umple golul de informatie. Desigur ca vom posta si poezii scrise de Traian Dorz.

    Răspunde

  3. Dorin
    iunie 21, 2011 @ 7:01 am

    Marturii despre Traian Dorz
    ,,In anii de detentie petrecuti la Gherla si in colonia de munca de la Periprava-Grind am intalnit suflete alese puse in slujba lui Dumnezeu ca :Pr.Dimitrie Blidaru de la Jdioara,Pr. Ioan Naftanaila, dar mai ales l-am cunoscut pe fratele Traian Dorz,cu care am stat 3 ani pat langa pat.Era prin anul 1960.Se apropia Sf. Pasti,par. Blidaru stia Sf. Liturghie pe de rost,vin a adus un gradinar Ioan Pocora ,intr-un flacon de medicamente,iar paine am avut din bucata de hrana a fr. Traian Dorz din aceea zi….gardienii au aflat si au pus in lanturi preotii si pe fr Traian ,7 zile.”(Par. Iacob-fost detinut politic)
    ,, Intr-una din zilele anilor ’80 trecand pe la Livada,(satul fratelui )intalnesc acolo multe persoane printre care si frati de la alte confesiuni.Unul dintre ei il intreaba pe fr. Traian:
    -Cum poti fratia ta sa mergi la Biserica,unde stii ca merg totii hotii,betivii,desfranati si cu tot felul de pacate.Vino cu mine la noi in adunare sa vezi ce bine te simti,nu ca in Biserica Ortodoxa.
    -Frate,Biserica e casa de rugaciune si nu tribunal.La Biserica merg sa ma rog,sa-mi vad si sa-mi spal pacatele mele si nu sa vad si sa judec pacatele altora.In fata lui Dumnezeu mergem sa ne pocaim si sa ne rugam ,nu sa barfim si sa judecam pe fratele nostru.Dupa aceea cel ce a intrebat s-a rosit la fata si nu a mai scos nici o vorba.”(Pavel Pag )
    ,, S-a auzit ca intre Biserica si Oastea Domnului ar fi o prapastie .Oastea Domnului numai in Biserica e Oastea Domnului.De acee locul nostru este aici .Oastea Domnului nu-i o oaste fara preoti,ea este a Biserici,ea nici nu poate sa fie oaste daca nu-i asa . Noi suntem supusi Biserici.”(Moise Velescu)

    Răspunde

  4. Cititor
    iunie 28, 2011 @ 8:51 am

    [quote name=”Dorin”]Marturii despre Traian Dorz
    ,,In anii de detentie petrecuti la Gherla si in colonia …”

    Dorin, as vrea daca e posibil mai multe informatii in legatura cu acesta intamplare despre Fraian Dorz. Cine este parintele Iacob – fost detinut politic – care face acea martutisire si in ce carte ai gasit-o scrisa?

    Multumesc pentru un eventual raspuns

    Răspunde

  5. Gabriel Ionita
    aprilie 21, 2013 @ 8:40 pm

    Așteptăm să postați mai multe din scrierile fratelui Traian! Mulțumim. Doamne ajută!

    Răspunde

  6. Administrator
    aprilie 24, 2013 @ 11:14 am

    Doamne ajută, domnule Gabriel!
    Sigur că vom posta mai multe materiale cu timpul. Dar vă rugăm să aveți răbdare căci avem un volum total de muncă mare, și durează.

    Răspunde

  7. Daniel
    aprilie 2, 2014 @ 7:34 pm

    Doamne-ajută. Din articolul ce l-aţi postat se omite cu multă grijă faptul că nu doar pe martirul Traian Dorz l-au lepădat clericii cei cu epoleţi pe sub sutană, ci şi chiar pe confraţii lor mai zeloşi în slujba Lui Hristos.
    Dacă veţi citi HRISTOS – MĂRTURIA MEA autobiografie a sa sau veţi viziona materialele făcute de prezentatoarea Lidia Hossu în MEMORIALUL DURERII , veţi afla cum s-au petrecut cu adevărat lucrurile.
    Că la distanţă de 25 de ani de la trecerea în clandestinitate a comunismului, încă nu avem nici un nume sau recunoaştere a vinovăţiei, nici din rândul securiştilor civili, nici din rândul vânzătorilor clerici.
    Ba, mai mult, avem obstrucţionări tacite şi viclene, a publicizării acestor martiri şi a canonizării lor.
    Oricine ar vrea să atingă acest subiect şi să facă lumină asupra acestor adevăruri istorice, este obstrucţionat. Fapt ce dovedeşte că încă mai trăiesc torţionarii şi trădătorii şi cu nici un chip nu vor să se pocăiască, recunoscându-şi greşelile, suportând ruşinea în faţa lumii şi primind iertarea din Mâna Lui Hristos.
    Domnule administrator, dacă vreţi să descoperiţi adevărul, pregătiţi-vă de jertfă, el doar aşa se află şi susţine.

    Răspunde

  8. Pavel
    iunie 20, 2015 @ 12:29 pm

    TRAIAN DORZ, ISTORIA UNEI JERTFE, vol. II, pg. 20:
    ,,Dar Lucrarea Oastei Domnului, după cuvântul Sfântului Apostol Pavel – Sfântul Oastei, cum l-a numit Părintele Iosif Trifa (inițiatorul văzut al Oastei) – n-a fost trimisă ,,să boteze”…nici să cunune…nici să împartă Cina Domnului, nici să împlinească alte forme de felul acestora care țin numai de slujba preoțească. Pe acestea singură preoția este chemată, este investită si este rânduită a le împlini. Iar noi, ceilalți, trebuie, în privința lor, să respectăm pe acei care au chemarea aceasta, împlinindu-ne datoria față de ele, după porunca Sfintelor Scripturi, oriunde este locul si oricând este vremea rânduită acestora.
    CHEMAREA SI MISIUNEA OASTEI DOMNULUI, CA LUCRARE ÎN SLUJBA DUHULUI PROFETIC DIN BISERICĂ, NU ESTE ALTA SI NU TREBUIE SĂ FIE NICIODATĂ ALTA, DECÂT ,,AFLAREA,TRĂIREA SI VESTIREA LUI IISUS CEL RĂSTIGNIT”. Trezirea sufletelor din moartea si somnul păcatelor și aducerea lor la o viață vie in Hristos, în Duhul și porunca Evangheliei Mântuitorului. VESTIREA NAȘTERII DIN NOU ȘI TRĂIREA ÎN TOTUL CU FAPTA, ÎN HRISTOS IISUS. ACEASTĂ VESTIRE VA DA VIEȚII PĂMÂNTEȘTI CEA MAI VREDNICĂ ȘI MAI FRUMOASĂ ÎMPLINIRE, IAR VIEȚII DIN VEACUL VIITOR FERICIREA ȘI SLAVA VEȘNICĂ”.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *