Istoria sângeroasă a comunismului (documentar)
Vă invităm să urmăriți acest documentar foarte bine realizat de sociologul arab Harun Yahya, în care arată cum teoriile mincinoase și aberante a 3 oameni (Marx, Engels și Darwin) au adus zeci de milioane de victime în lume. Veți înțelege mult mai bine care sunt implicațiile predării darwinismului în școli și universități, astăzi. Documentarul este în limba engleză dar am extras mai jos o seri de idei care poate vă vor folosi.
Secolul XX a fost cel mai sângeros secol al omenirii. 215 milioane de oameni au murit în războaie, genociduri sau crime politice. Ideologia comunismului este responsabilă de mare parte din aceste crime (120 de milioane de victime).
Manifestul comunist (Karl Marx și Frederick Engels care locuiau în Anglia)
– ei credeau în filosofia materialismului (nimic nu există în afara materiei). Această teorie a fost inventată prima dată de filosoful grec Democrit.
Materialismul a mai fost folosit în Europa ca ideologie pentru a lupta împotriva religiei și a oamenilor religioși.
Marx și Engels susțineau că în natură conflictul este legea de bază.
Dialectic = toată dezvoltarea în univers este un rezultat al conflictului
De aceea teoria lor a fost numită Materialismul dialectic.
Ei au încercat să interpreteze întreaga istorie a Universului în termenii dialecticii materialiste.
Marx susținea că în urma revoluției industriale din Europa, pe baza principiului dialecticii (a conflictului), muncitorii se vor scula și vor lupta împotriva capitaliștilor, a patronilor de fabrici și așa va apărea societatea comunistă.
Conceptele de religie, moralitate și familie nu-și au loc în această societate comunistă.
Charles Darwin, tânăr explorator englez, și-a dedicat viața pentru a demonstra cum au luat ființă toate vietățile. În cartea lui Orginea Speciilor (1859) el susținea apariția vieții în același fel în care „gândea” și filosofia materialismului, adică prin coincidențe mecanice. Ba mai mult el a propus că aceste coincidențe în apariția vieții au avut loc pe baza conflictului, adică a dilecticii. Pe scurt: Darwin a adoptat viziunea asupra naturii la materialismul dialectic.
Teoria lui Darwin nu avea nicio o acoperire științifică și nu a fost susținută de lumea academică la acel moment, cu excepția lui Marx și Engels, care odată ce i-au citit cartea, au fost foarte încântăți pentru că și-au găsit baza în istoria naturii pentru ideologia lor. Marxiștii au adoptat teoria darwinistă ca fiind o teorie știițifică de bază pentru ideologia lor.
În urma războiului franco-prusac din 1871, are loc primul experiment al revoluției pe care Marx o visa. Franța iese învinsă și administrația regală este înlăturată, rămânând în țară un vid de putere. Marxiștii văd oportunitatea lor și împreună cu alte mici grupuri socialiste au provocat o revoltă a maselor în capitala țării, Paris, și au creat o comună, adică o administație bazată pe principii comuniste.
Sub noul regim, Parisul a devenit un oraș al terorii. Bisericile și clădirile guvernamentale au fost distruse. Credincioșii au fost uciși de comunioniști / comuniști. Străzile erau pline de baricade. Comuna a fost până la urmă înfrântă de conducerea țării. Primul experiment comunist a avut ca rezultat 18.000 de oameni uciși.
În aceste condiții, cum s-au putut răspândi așa de repede teoriile lui Karl Marx?
Teoria lui Darwin a jucat un rol esențial în răspândirea marxismului în rândul intelectualilor din est. Darwinismul trata omul ca o specie animală (1) susținând că s-a dezvoltat pe baza conflictului (2) și cel mai important este că nega ideea unei creații (3). Aceste 3 erori au format baza marxismului.
Prima revoluție comunistă construită pe această fundație urma să aibă loc în Rusia.
Revoluția bolșevica în Rusia
La începutul secolului XX în Rusia țaristă ideile revoluției comuniste au început să se răspânească la un număr din ce în ce mai mare de muncitori.
Liderul mișcării comuniste în Rusia a fost Vladimir Ilici Lenin. Mișcarea comunistă condusă de Lenin era cunoscută și sub numele de „bolșevicii”. Ei credeau că pentru a lua puterea în Rusia va fi nevoie de o revoluție sângeroasă. Au funcționat mult timp în ilegalitate. Oportunitatea de a ieși la iveală a apărut la 1914 când a început primul război mondial. Rusia a fost implicată în acest război, cel mai sângeros conflict al omenirii, pierzând 10 milioane de persoane. Rușii au suporat înfrângere după înfrângere în primii 3 ani ai războiului.
Suferințele războiului au dus Rusia în prag de revoluție. În februarie 1917 unități militare din Petrograd s-au răsculat și au luat controlul orașului. Țarul Nicolae al 2-lea a fost arestat de aceste trupe militare. Toate simbolurile regimului țarist (regal) au fost distruse de soldații revoluționari. Susținătorii revoluției au ieșit în stradă bucurându-se, și crezând că noul regim va aduce vremuri mai bune pentru Rusia. Dar se înșelau.
Contribuția bolșevică la revoluția dn 1917 a fost minimă, fiind foarte slabi reprezentați în parlamentul format. Guvernarea a ajuns în mâinile pro-occidentale ale lui Florensky, un democrat. Lenin, din exil, a ordonat oamenilor lui să nu susțină guvernul. A continuat să-și organizeze detaliile pentru propria lui revoluție.
În octombrie 1917, militanții lui Lenin (bolșevicii) au atacat palatul de iarnă, omorând garda, și au dus la bun sfârșit una dintre cele mai ușoare lovituri de stat din istorie. Filmele de propagandă din anii următori au vorbit de o răsculare a întregii populații împotriva regimului. Adevărul a fost că doar 100 de oameni s-au răsculat și doar 5 au murit.
Din acest moment începe un război civil care a durat 3 ani de zile, luptele ducându-se între bolșevicii lui Lenin și trupele militare fidele țarului. Lenin a format Armata Roșie pentru această luptă, punându-l conducător pe Leon Troțki, mânda lui dreaptă. Unitățile Armatei Roșii și agențiile poliției secrete organizate de Lenin, nu aveau nicio rușine în a folosi cele mai dure metode pentru a-i înlătura pe monarhiști și alte grupuri anti-comuniste.
Țarul Nicolae al 2-lea, soția sa, și cei 5 copii au fost executați din ordinul lui Lenin. Orașele care refuzau să susțină regimul bolșevic erau distruse la propriu. În telegramele către militanții săi, Lenin dă ordine ca toți cei care se opun regimului comunist să fie împușcați. Bolșevicii au arestat zeci de mii de oameni care s-au opus regimului, mulți dintre ei executatați și torturați în masă.
O teroare îngrizitore căzuse peste Rusia, dar masacrul abia începuse.
Foamea cauzată de Lenin
Când Lenin era la putere, majoritatea populației Rusiei locuia la sate, având un nivel de trai mizerabil. Majoritatea țăranilor abia reușeau să-și hrănească familiile cu ce produceau. Lenin ia o decizie la 1918 care avea să aducă un dezastru peste țăranii care deja trăiau în mare sărăcie:
– proprietatea privată este interzisă
– bunurile oamenilor urmau să fie confiscate de stat
Reprezentații CEKA (poliția secretă) au descins brutal în sate pentru a lua cote parte din produsele țăranilor. Cota impusă îi obliga pe țărani să dea tot ceea ce aveau. Țăranii care protestau erau chinuiți prin măsuri sălbatice.
Lenin, supărat că nu s-a adunat cantitatea de produse pe care o stabilise, a impus în 1920 în anumite zone pedepse drastice pentru cei care s-au opus confiscărilor. Nu numai că li s-a confiscat țăranilor toată producția dar și semințele pe care le aveau pentru următoarea producție agricolă. Pe scurt: nu mai aveau ce să mănânce. Foametea a început. 29 de milioane de oameni au căzut pradă foametei. În anii 1920-1921 aproximativ 5 milioane de oameni au murit de foame. Lenin privea cu multă încântare ceea ce se întâmpla.
Din perspectiva lui foametea era bună pentru că distrugea încrederea oamenilor în Dumnezeu și în religie, făcându-i să-și plece capul comunismului. Lenin scria într-o scrisoarea trimisă comitetului politic:
„Momentul prezent ne favorizează. Cu ajutorul tuturor oamenilor înfometați care încep să se mănânce unii pe alții, și care mor cu milioanele, și a căror trupuri putrezesc pe marginile drumurilor în toată țara, acum și doar acum putem confisca toate proprietățile Bisericii, folosindu-ne toată energia cruzimii pe care o putem strânge. Singura noastră șansă este disperarea întrupată în masele de oameni de către foamete, care-i va face să se uite către noi într-o lumină favorabilă, sau cel puțin cu indiferență”. (Centrul Rus de Conservare și Studiu a Documentelor Istorice, Moscova, 2/1/22947/1-4.
Documentele păstrate în arhive îl arată pe Lenin ca fiind autorul foametei induse populației.
Filosofia violenței
Motivul pentru care bolșevicii erau așa de violenți era credința lor în dialectica filosofică. Nu doar că Lenin a tratat oamenii ca animale dar folosea metode animale pentru a-i antrena.
El declara: „Omul poate fi corectat, omul poate fi ceea ce noi vrem să fie.”
Teoria evoluției era cea mai importantă sursă de inspirtație din spatele mișcării comuniste în Rusia. „Originea speciilor” a lui Darwin a fost tradusă în Rusia, și a transformat milioane de tineri în atei și în susținători ai comunismului.
Marxismul era așa de strâns legat de darwinism încât se spunea că: „Marxismul este darwinismul aplicat în științele sociale”.
Din 1921 o boală l-a paralizat pe Lenin. În martie 1923 a avut un atac cerebral și nu a mai putut vorbi coerent. Lenin moare în ianuarie 1924.
Urmează la conducerea țării Iosif Stalin, care va conduce Rusia sovietică pentru aproape 30 de ani, într-un regim politic care va întrece în sânge vărsat și orori ceea ce făcuse înaintașul lui.
Dialectica presupunea un conflict între oameni, între clasele sociale… conflictul fiind singurul mod de a supraviețui și a se dezvolta individul și societatea.
Regimul lui Stalin
A fost responsabil pentru 40 de milioane de ucideri.
Mai întâi Stalin și-a consolidat poziția și apoi a început procesul de colectivizare, continuând munca lui Lenin.
Țăranilor li s-au confiscat nu doar produsele ci și uitliajele agricole, În 1930 a reapărut foametea și 6 milioane de oameni au muirt de foame numai în Ucraina, 2 milioane în Kazakhstan. Oamenii înfometați la extrem au început să se mănânce unii pe alții. Regimul lui Stalin a transformat omul în animal, așa cum vroia comunismul. Cine se opunea colectivizării era omorât sau trimis în lagărele de muncă, care erau peste tot în Rusia.
Milioane de oameni considerați dușmani ai poporului au fost omorâți de munca dură din lagărele de muncă forțată.
Mulți oameni politici din jurul lui Stalin au fost uciși pentru că nu l-au susținut. Trebuie să fii fidel 100% ca să supraviețuiești lângă Stalin.
Mulți conducători ai armatei au fost înlăturați sau uciși de Stalin pentru că nu era sigur de loialitatea lor.
În 1941 trupele naziste atacă Rusia, luându-l prin suprindere pe Stalin, care nu a luat în seamă rapoartele serviciilor secrete.
25 milioane de ruși și-au pierdut viața între anii 1941 și 1945 în timpul războiului.
Între anii 1937-1938 au fost reținute 7 milioane de persoane ca deținuți politici, dintre care 1 milion omorâți.
În anul 1944 mii de musulmani au fost evacuați din Crimeea și trimiși în Siberia, mulți dintre ei murind pe drum sau fiind uciși de NKVD.
Comunismul privea societatea ca o turmă de animale care trebuiesc educate, și asta poate fi posibil doar prin frică și teroare.
În timpul regimului lui Stalin toți marii oameni de știință ruși au fost forțați să semneze o adeziune la materialismul dialectic. Toată cercetarea științifică este redirecționată în așa fel încât să fie de acord cu dogma materialistă.
Stalin, după ce a terminat seminarul teologic și se pregătea să fie hirotonit, a citit cartea lui Darwin, Originea Speciilor, și viața lui s-a schimbat la 180 de grade. Stalin a fost repede înșelat de argumentele lui Darwin și a devenit un ateu militant, intrând în rândul bolșevicilor.
Teoria evoluționistă a fost cea mai puternică sursă de inspirație pentru Stalin. El a vrut ca această teorie să se predea în școli.
„Trebuie să facem 3 lucruri pentru a liniști mințile seminariștilor noștri. Trebuie să-i învățăm vârsta pământului, originile geologice și învățăturile lui Darwin.” (E. Yaroslavsky, Landmarks in the life of Stalin)
Trofim Lysenko biolog și agronom rus a respins genetica lui Gregor Johann Mendel, acceptată din lumea științifică, și a adus ideile lui evoluționiste.
Stalin îl numește directorul Institutului of Genetică al Academiei de Științe din U.R.S.S. (1940–65) și președinte al Academiei de Științe Agricole V.I. Lenin.
Oamenii de știință care nu au fost deacord cu el erau omorâți de Stalin.
În anul 1953 Stalin moare. Într-un raport KGB se menționează că au fost omorâți 42 de milioane de oameni în timpul regimului său.
Succesorii lui exportă și ei comunismul în Europa.
Este înăbușită revoluția anticomunistă din Ungaria de la 1956, la fel se întâmplă și cu revoluția de la 1968 din Cehoslovacia.
În 1979 Armata Roșie invadează Afganistanul.
5 milioane de afgani migrează.