Maica Mihaila și pregătirea bucuriilor de Crăciun
Viețuirea de obște are bucuriile sale, poate nebănuite de mulți. Cu ce mare bucurie se așteptau sărbătorile Crăciunului! În afară de pregătirea spirituală a fiecărei viețuitoare, adică post 40 de zile și rugăciuni, apoi cântările de la strană adecvate Nașterii Domnului Iisus, se făceau și alte pregătiri mai tradiționale. De exemplu: Maica Mihaila – secretara – de câte ori avea ocazia să meargă la oraș (fie Galați sau Tecuci), venea încărcată cu toate bunătățile (bomboane, mere, portocale, etc.), ce le păstra în birou și cu o săptămână înainte de sărbători, începea să facă pungulițe pentru fiecare viețuitoare, din hârtie, nu era ca acum să se găsească pungulițe făcute gata.
În punguliță punea de toate bunătățile, la care mai adăuga scris câte un verset din Sfânta Scriptură sau o maximă, pe o carte de vizită pe care era pictată câte o floricică. Fiecare punguliță era legată cu panglicuță și cu crenguță de brad. Toate acestea se lucrau noaptea, în colaborare cu mai multe surori, pentru a nu se neglija lucrările de cancelarie. Se făceau cu atâta bucurie și dragoste, pentru a înfrumuseța bucuria sărbătorilor și a soborului ce le primea din mâna lui Moș Crăciun.
(Mărturia maicii Marioara Gherman – Sfânta cruce din porumb, Vol. I, ediție îngrijită de maica Christofora, Editura Anca, Urziceni, 2011, pp. 217-218)