Skip to content

2 Comentarii

 1. Mihai FLOAREA
  noiembrie 24, 2012 @ 6:42 pm

  O galerie a martirilor și a mărtirisitorilor neamului ar trebui tipărită și difuzată în toate școlile generale și liceele țării. Tinerii au nevoie de MODELE, iar societatea contemporană pare incapabilă să le ofere.
  Ca om al școlii, lupt de cinci ani să prezint liceenilor față de care am responsabilități imense o parte dintre aceste mari nume ale spiritualității românești, rămase, din varii și îndeosebi meschine motive, necunoscute populației știutoare de carte. Am conceput în acest sens un manual/auxiliar didactic, dar nu am posibilitatea tipăririi lui spre a valorifica și difuza ideea. Am intervenit în presă, am răspîndit-o în cercul meu de prieteni, ori pe internet, dar încă nu sînt mulțumit de rezultate: toată lumea e de acord, dar nimeni nu trece la aplicarea metodei în școlile unde lucrează ori au acces… Ministerul de resort și inspectoratul bucureștean au trecut sub tăcere inițiativa mea, așa că nădejdea îmi e în continuare doar la Dumnezeu și la Sfinții Aiudului…
  Mai eficient decît mine luptă profesoara Marilena Istrati (a organizat un simpozion în 2012 pe tema aceasta în Liceul „Dimitrie Gusti” din capitală). Mă rog lui Dumnezeu să-i dea putere să ducă mai departe făclia menită luminării românilor asupra adevărului istoric despre epoca bolșevică.
  Rugați-vă, alături de mine, pentru luminarea minții dascălilor actuali spre a redeștepta patriotismul tinerilor, respectul pentru valorile trecutului și mai ales pentru muncă onestă, căci doar așa ne putem redresa cu adevărat. Doar învățînd de la modele precum cele prezentate în această minunată (dar, fatalmente, incompletă!) galerie de fotografii, trag nădejdea însănătoșirii spirituale a românilor.
  Doamne ajută!

  Răspunde

 2. ioana n.
  octombrie 26, 2017 @ 9:48 pm

  Scuze, nu pot vedea fotografiile…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *