Skip to content

3 Comentarii

 1. Iuliana
  martie 1, 2013 @ 2:19 pm

  Ce minunăție de copil, Niță Cornel, la o vârstă atât de fragedă cu o gândire atât de sănătoasă, conduita morală de excepție, curat copil, mare i-a fost credința în Bunul Dumnezeu și dragostea de neam și țară, ferice de mama care te-a născut.
  Acum reeducarea continuă, dar sub altă formă, însă noi suntem așa de slabi și buimăciți.

  Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu milueste-mă pe mine păcătoasa.

  Răspunde

 2. ardealul_ortodox
  martie 22, 2014 @ 4:49 pm

  „fapt ce poate arunca o umbră de îndoială asupra acestui aspect”
  De ce vă este frică să se știe că a fost legionar?
  Nu este primul caz când încercați să treceți sub tăcere.
  De Dumnezeu nu vă este frică?

  Răspunde

 3. Dan
  martie 22, 2014 @ 8:26 pm

  Stimate domn, bănuiesc că în buletinul dumitale nu scrie la rubrica nume/prenume ”ardealul_ortodox”. De aceea, mai întâi de toate, se cade să ai bunul simț să-ți dai măcar un nume de botez.
  Pe de altă parte, întrebarea ”De ce vă este frică să se știe că a fost legionar?” îmi pare lipsită de sens câtă vreme, chiar în acest extras memorialistic, autorul specifică cât se poate de clar că [i]”…Așa s-a făcut că Mișcarea Legionară a dat dintre tinerii ei ce a avut mai de preț, ca jertfe închinate lui Dumnezeu…”[/i]. Din această afirmație se înțelege la lumina zilei că Niță Cornel a făcut parte din Legiune, cel mai probabil din Frățiile de Cruce. Cel puțin, așa susține Dumitru Bordeianu, care sigur a fost legionar. Rămâne să stabilească exact treaba asta cercetătorii când vor studia dosarul penal al mărturisitorului Niță Corneliu.
  Dar dacă pentru dumneata nu este evident și mulțumitor lucrul acesta, îmi pare rău să spun că noi nu vom vopsi niciodată în verde textele scrise de și despre legionari și nici nu le vom pune crucea cu gratii pe fotografii.
  Și asta dintr-un singur motiv: nu facem propagandă ideologică pentru nimeni și nimic.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *