Skip to content

7 Comentarii

 1. LauraR
  februarie 7, 2012 @ 4:50 pm

  Da, o istorie foarte puțin cunoscută din păcate. O istorie care ar trebui să ne motiveze în lupta cu toate ispitele de azi, pe noi cei care suntem totuși liberi și netorturați. O istorie care ar trebui să ne facă să spunem cu mândrie că suntem români și nu cu rușine sau dispreț. O istorie care, paradoxal, nu apare în niciun manual de istorie, deși filele ei au fost scrise cu sânge de martir. O istorie dureroasă care ar trebui să ne fie pildă vie mereu și pe care ar trebui să o povestim copiilor și nepoților. O istorie pe care mulți vor să o facă uitată, dar pe care trebuie să o purtăm mereu în suflet. Nu doar ca un omagiu adus martilor și istoriei, ci ca o datorie sfântă față de a noastră partie și-al nostru neam…

  Răspunde

 2. Administrator
  februarie 7, 2012 @ 5:37 pm

  Laura, am preluat aici comentariul pe care l-ai scris pe Ortodoxia Tinerilor, la același articol.
  Motivația este simplă: ne-a plăcut foarte foarte mult ceea ce ai spus și credem că va fi de folos sufletesc tuturor celor care vor avea răbdarea să-l citească.

  Răspunde

 3. Monica L.
  februarie 9, 2012 @ 2:24 pm

  Doamne, Dumnezeule cât a putut să rabde omul acesta! Câtă putere să ai să înduri atâta suferință fizică! Cât de mare și curat trebuie să-i fi fost sufletul! Și, toți ceilalți asemenea lui. Primind cununa muceniciei, acum stau la Dreapta Domnului și se roagă pentru noi.
  Dumnezeu să-i ierte pe toți cei care i-au schingiuit. Iartă-i pe ei, Doamne că n-au știut ce fac!

  Răspunde

 4. Dumitrescu Năstase
  iulie 25, 2013 @ 12:06 pm

  Cred că fiecărui criminal ar trebui să i se ridice un fel de stâlp – care să iasă în evidență și pe care să scrie : Aici se află îngropat cutare criminal… Ana Pauker, Alexandru Nicolski, Țurcanu… ca lumea să nu uite de ei și de ceea ce au făcut aceste bestii!

  Răspunde

 5. Administrator
  iulie 26, 2013 @ 8:31 am

  Doamne ajută, domnule Năstase!
  Vă înțeleg revolta sufletească dar propunerea nu este una creștinească pentru că naște repulsie. Dar nu este dreptate mai mare față de acești nefericiți decât să fie dați uitării. Desigur, nu în sensul de a nu ne aminti de faptele lor ca lecție pedagogică peste veacuri, ci în sensul de a nu ne osteni cu identificarea sau precizarea oaselor, pentru că nu merită nici măcar această osteneală.

  Răspunde

 6. Dumitrescu Năstase
  iulie 26, 2013 @ 9:20 am

  Ăsta ar fi și scopul, să nască repulsie – așa încât, aceste lucruri să nu se mai repete!

  Răspunde

 7. Oana E
  august 5, 2015 @ 4:01 pm

  Doamne ajută!

  Vă felicit pentu blog, este o mărturie vie a credinţei ortodoxe. Citesc cu multă durere în suflet prin ce chinuri au trecut sfinţii mărturisitori în închisorile comuniste, de multe ori am sărit anumite pasaje …Doamne! Câtă suferinţă!

  Îmi găsesc liniştea sufletească gândindu-mă că ei sunt acum lângă Cel pe care L-au iubit – Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *