Skip to content

2 Comentarii

 1. Bogdan
  noiembrie 16, 2015 @ 4:04 pm

  Sora Luciana…citind aceasta marturie pe care ati dat-o despre sfintii inchisorilor mi-am reamintit si eu trairea in anul 2011(atunci am citit sfantul inchisorilor) si am fost ff contrariat atunci fata de ce stiam eu despre istoria noastra.. a romanilor dupa al 2-lea razboi mondial. Imi amintesc ca ”i-am mustrat” pe ai mei deoarece nu mi-au spus adevarul (tatal bunicii mele a facut 3 ani la Aiud inchisoare si 4 la Gherla) dar nu a spus f. multe despre acest lucru decat ca a fost impotriva comunistilor.

  Răspunde

 2. Luciana Usurelu
  noiembrie 24, 2015 @ 1:34 pm

  Frate Bogdan,
  Din pacate, facem parte dintr-o generatie care a fost mintita de oamenii pe care i-am respectat cel mai mult (dupa parinti, bunici) anume, de cadrele didactice.
  Nu vreau sa mai retraiesc acea perioada cumplita in care pentru a-ti asigura hrana (painea, laptele, ce sa nu mai vorbim de o portocala de sarbatori) trebuia sa-ti petreci o mare parte din timp la cozi. Eram copil prin anii ’84-’89 si deseori, cand mai aveam un pic sa-mi vina randul sa cumpar o bucatica de branza ori carne, se termina si plecam acasa foarte dezamagita, cu hainele sucite pe mine, cu nasturii rupti din imbulzeala creata.
  Am vazut cadre didactice ce se umileau în fata unei vanzatoare pentru a-si procura alimentele de baza.
  Am fost nedreptatita la scoala pentru ca parintii mei nu aveau relatii si nu-mi mituiau profesorii.
  Si ne mai miram ca poporul roman e manipulat atat de usor! Dupa atatia ani de comunism (foame, intunerit) e greu sa iesi inainte demn!

  Doamne ajuta!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *