Skip to content

9 Comentarii

 1. strugariu firuta
  iunie 18, 2011 @ 9:18 am

  apreciez foare mult fenomenul parintele nostru ARSENIE BOCA ,am citit cartile si am fost la PRISLOP la mormant ,pot spune ca m-ia intarit credinta BUNUL DUMNEZEU sa il trimita sa ne ajute sa mergem pe calea mantuiri ,asta este cred eu scopul nostru pe pamant MANTUIREA va iubesc pe toti.

  Răspunde

 2. carmen
  august 25, 2011 @ 7:29 pm

  nu pot sa inteleg de ce BOR nu canonizeaza un asemnea OM.

  Răspunde

 3. Administrator
  august 25, 2011 @ 9:10 pm

  Nu-ti face griji Carmen. Aseaza Dumnezeu toate lucrurile la timpul lor. Desigur ca si eu, si tu si atatia alti oameni dorim canonizarea parintelui. Insa va veni si vremea proslavirii parintelui Arsenie. Pana atunci noi sa punem in practica ceea ce parintele s-a straduit sa ne invete o viata intreaga.
  Oricum lucrurile merg in adancime, dovada fiind evlavia din ce in ce mai crescuta a credinciosilor fata de parintele Arsenie, evlavie manifestata prin cumpararea de carti, pelerinajele la mormantul parintelui si parastasele care i se fac. Toate acestea spun foarte multe despre sfintenia parintelui.
  Dar repet, nu te supara pe ierarhie pentru chestiunea aceasta. Cand va vrea Dumnezeu sinodul se va pune in miscare cat ai clipi. Sa avem incredintarea ca parintele ne ajuta mai mult de acolo de sus, decat i-a ajutat pe inaintasii nostri cat era in viata, asa cum ne-a promis.
  Doamne ajuta!

  Răspunde

 4. marius
  august 26, 2011 @ 12:45 pm

  maine,27.08.2011, patriarhul daniel va oficia parastasul la mormantul par.arsenie. iata ca si monahii si preotii legionari nu sunt uitati.felicitari pf sale daniel.

  Răspunde

 5. Administrator
  august 26, 2011 @ 3:14 pm

  Multumim pentru instiintare Marius, insa tinem sa precizam ca este vorba despre parastasul parintelui Arsenie [b]Papacioc[/b]. Am facut precizarea ca sa nu dam nastere la confuzii intrucat acum conversam la un articol dedicat parintelui Arsenie Boca, iar tu ai zis simplu „par. Arsenie”.
  Parintele Arsenie Boca nu a fost legionar. Oricum e irelevant acest aspect, atata timp cat sfintenia este cea pe care o cinstim. Daca nu ar mai exista preconceptia legionarismului ca stigmat atunci nici nu si-ar mai avea rost temerea uitarii…intentionate sau nu. Dar noi zicem ca apele se vor linisti in timp…daca va fi buna intentie.

  Răspunde

 6. Iordachescu Ctin
  noiembrie 15, 2011 @ 2:22 pm

  Lansam un nou pelerinaj! Avem un traseu bogat si deosebit de frumos! Participarea la Parastasul parintelui Arsenie Boca si inchinarea la mormantul lui, va incununa pelerinajul de neuitat pe care vi-l propunem pe 26-28 noiem 2011. Aici gasiti detaliile pelerinajului: http://paginadefolos.blogspot.com/2011/11/pelerinaj-parastas-2011-arsenie-boca.html Recomandati va rog si altor persoane pe lista voastra de mess si intre cunoscuti. Multumesc. Ps: Imi puteti da un add pe mess cei care nu ma aveti: io_konstant

  Răspunde

 7. Claudia
  ianuarie 3, 2013 @ 7:14 pm

  Sfântul Dumnezeu a avut mare grijă de poporul român, dăruindu-ne nouă în cele mai grele timpuri ateiste pe părintele Arsenie Boca. Când Dumnezeu vrea să te ajute – îţi trimite un Om. De mare ajutor a fost sfîntul părinte Arsenie Boca pentru mulţi oameni care, împreună cu părintele s-au aflat în grele suferinţe. Fiind un adevărat tămăduitor al multor suflete cînd era în viaţă, am convingerea că, într-adevăr, părintele ne ajută mai mult de acolo de sus, decât i-a ajutat pe oameni cât era în viață, așa cum ne-a promis. Eu multe am învăţat de la părinte, mereu îl chem şi mă învaţă, mă ajută. Vreau să merg în pelerinaj la Prislop, păcat că nu este acolo o casă a pelerinului, deşi este în puterile oamenilor de a aduna bani pentru construcţie. Poate se mai găsesc doritori? Doamne ajuta!

  Răspunde

 8. Tănase Virginia
  decembrie 11, 2014 @ 8:08 pm

  Dragă Claudia, nu am ajuns la mormântul Sfântului Părinte, dar sper să se întâmple anul viitor! Ce vreau să-ţi spun este că mi se pare genială ideea cu Casa Pelerinului, aşa că, dacă pot ajuta cu ceva, nu ezita să mă contactezi! Doamne ajută!

  Răspunde

 9. Andrei
  iunie 28, 2015 @ 4:44 pm

  Părintele Arsenie a fost cu adevărat un om al lui Dumnezeu . Printre multele sale învățături am regăsit și acestea [url]http://ortodoxiaonline.ro/arsenie-boca-postul-e-vechi-si-incepe-odata-cu-omul/[/url]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *