Skip to content

2 Comentarii

 1. Cristi
  octombrie 1, 2012 @ 7:06 am

  „Îmi povestea cu emoţie devotatul său ucenic şi discipol Daniel Stelescu cum că în perioada cît a slujit la Traian, venea pe jos de la gară, vreo 3 km. Îngheţat de frig, dar vesel, bucurîndu-se de mănuşile împletite şi dăruite cu drag de credincioşii care-l iubeau.”
  Părintele Grebenea, pe care am avut plăcerea și norocul să-l cunosc personal pe la vârsta de 7-8 ani, a făcut misiune (1986-1999) în parohia Zănești 2 care cuprindea Bisericile din Zănești și Traian, paroh fiind Preotul Ion Melinte. A fost o legătură între doi disidenți (Preotul Melinte a avut la rândul său probleme cu Securitatea în urma construirii a două locașuri de cult fără autorizație, într-o perioadă în care acestea erau dărâmate – biserica din Zănești între 1985-1987 și cea din Traian 1988).
  Slujbele erau făcute prin rotație, Părintele Grebenea având o duminică la Zănești și una la Traian. De obicei venea de sâmbăta și petrecea noaptea în casa Preotului Melinte, acesta ducându-l dimineața până la Biserica unde trebuia să slujească. În zilele când zăpada era prea mare și nu se putea urca cu mașina în Satul Traian, acesta pornea pe jos din marginea satului până la Biserică.

  Răspunde

 2. Administrator
  octombrie 1, 2012 @ 11:49 am

  Mulțumim de completări Cristi! Dacă mai sunt și alte aspecte cu importanță de consemnat, te rugăm să nu eziți.
  Doamne ajută!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *