Skip to content

9 Comentarii

 1. Gabriel Ioniță
  aprilie 21, 2013 @ 8:36 pm

  Astăzi citim atât de multe cărți religioase, însă există doar o formă de evlavie… așa cum este scris în Sfintele Scripturi. (ma refer în general, nu sunt mulțumit mai ales de starea în care mă aflu eu în special)

  Răspunde

 2. Administrator
  aprilie 24, 2013 @ 11:17 am

  Pentru că există atâta bogăție de scrieri, vine și diavolul cu ispita aceasta de a ne ”ajuta” să teoretizăm credința… uitând să o mai și trăim. Nu e vina sfinților părinți, nici a teologilor, ci a noastră că ne oprim la teorie și nu îndrăznim cu practica mai mult decât ne înregimentează șabloanele.

  Răspunde

 3. Susana
  iulie 27, 2013 @ 8:47 pm

  Ca și jurnalist, sau orice funcție ar avea un astfel de om, nu poate să scrie nimic nefondat…, pentru a avea credibilitate. Oastea Domnului, înepând cu fondatorul său, Părintele Iosif Trifa, și până la ultimul ostaș înrolat în ea, a fost este și va rămâne o fiică credincioasă a Bisericii Ortodoxe Române. Așa a vrut-o Părintele Iosif Trifa, așa au lucrat colaboratorii săi și toți urmașii Oastei. N-au creat probleme Bisericii, ci au fost prigoniți de-a lungul vremilor, de cei care erau împotriva credinței, oricare ar fi fost ei. Trezește-te domnule din somn, ca sa poți fi iertat de Dumnezeu aici pe pământ …! Consider că autorul acestui articol , ori era beat când l-a scris, ori aparține altor culte…, Pentru că numai așa se explică diversiunea și minciunile scrise aici.

  Răspunde

 4. Administrator
  iulie 30, 2013 @ 11:09 am

  Doamne ajută, Susana! Din neatenție nu ai observat că acest ”articol” este scris chiar de Traian Dorz. Defapt este un extras din cartea sa de memorii ”Hristos, mărturia mea”. În acest episod, poetul creștin povestește cum a avut loc procesul lui intentat de regimul comunist.

  Răspunde

 5. Pavel
  decembrie 14, 2013 @ 12:44 pm

  ”Diavolul nu știe niciodată că, până la urmă, toate uneltirile lui contra Lui Hristos și a Lucrării Sale Vii n-au făcut decât să se aleagă mai curat ceea ce voia el să întineze… Și să răspândească și mai puternic ceea ce voia el să nimicească.
  Furtuna n-a stins niciodată un foc viu, ci numai pe acela care începea și așa să fie mort. Cernerea n-a pierdut niciodată grâul care era sănătos, ci numai pe acela care și așa era sec.” (Traian Dorz – Lupta cea buna)

  Răspunde

 6. Pavel
  decembrie 14, 2013 @ 12:52 pm

  Adevăratul ucenic al Lui Hristos – în ceasul marii încercări, este un strigăt al Adevărului, prin curajul său, prin hotărârea sa, prin tăria lui, prin demnitatea lui, prin hotărârea de martiriu, ca Ștefan – pentru Hristos.
  El strigă cu graiul său, cu condeiul său, cu atitudinea sa. El strigă luminos, cuviincios, smerit – dar hotărât prin fapte şi prin curajul său sfânt.
  Aşa a făcut poetul şi martirul Traian Dorz.

  Răspunde

 7. Pavel
  decembrie 14, 2013 @ 1:08 pm

  ”De când a venit Hristos în lume nu mai exists osândire, nici putere a păcatului, nici judecată a morţii. Ceea ce mai este din toate acestea acum, este numai lipsa lui Iisus din cineva,de undeva,de cândva-unde n-a fost primit şi lăsat să pătrundă Hristos.
  Şi după cum întunericul există mai înainte ca o putere şi ca o stăpânire, până la venirea Luminii, iar Lumina l-a nimicit cu venirea ei, tot aşa osânda, puterea şi moartea existau ca nişte puteri ale răului şi nimicirii înainte de Hristos,
  iar HRISTOS, la venirea Lui, le-a nimicit, pironindu-le pe Cruce prin răstignirea Lui,
  şi le-a golit de orice putere şi le-a făcut de ocară înaintea lumii.
  La Golgota, printr-un salt uriaş, totul a fost izbăvit în lumină, ca atunci când soarele se ridică peste nişte munţi uriași.
  De atunci,singura osândă este neprimirea Lui HRISTOS şi singurul păcat este neascultarea de Hristos şi singura moarte este ruperea de Hristos şi singurul întuneric este lipsa luminii lui Hristos.” (Traian Dorz)

  Răspunde

 8. Walden BRM
  mai 18, 2016 @ 9:55 pm

  Răspunde

 9. Walden BRM
  mai 19, 2016 @ 2:51 am

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *