Skip to content

2 Comentarii

 1. Radu Vișinescu
  august 4, 2012 @ 11:12 am

  Fratele profesorului Georgescu nu a fost niciodată colonel de securitate. Înainte de a face niște afirmații gratuite, ar fi bine ca documentarea să fie mai riguroasă.

  Răspunde

 2. Administrator
  august 4, 2012 @ 4:02 pm

  Doamne ajută, domnule Radu!
  După cum se vede, acele afirmații aparțin memorialistului Atanasie Berzescu. Momentan, memorialistica de detenție este principalul izvor istoric de care ne folosim în acest demers deoarece acesta ne este cel mai accesibil. Ca orice sursă istorică, memorialistica de detenție poate conține inexactități, informații eronate, dintr-o multitudine de motive pe care nu este cazul să le înșir aici.
  Ori de câte ori am avut ocazia să corectăm astfel de informații false (evenimente plasate greșit în timp, informații false despre anumite personaje) am făcut-o. Dar în legătură cu sesizarea dumneavoastră nu putem face vreo corecție dacă nu avem un document, o sursă istorică care să arate că ar fi fost altfel. Așadar, dacă aveți astfel de documente sau știți unde pot fi găsite și accesate (în afară de arhiva CNSAS la care nu avem acces), vă rugăm, nu ezitați să ne informați și pe noi, pentru a putea face o notă de corecție în subsolul acestei surse. Până atunci, din lipsă de alte izvoare istorice, lăsăm extrasul din memorialistică așa cum este.
  Mulțumim pentru atenție!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *