Skip to content

13 Comentarii

 1. Ana
  aprilie 18, 2011 @ 8:24 am

  „Ce mi-a cutremurat sufletul în timpul acestei torturi a duhului, a fost imaginea mamei, pe care am văzut-o în fata ochilor, îndoliată, asa cum întelegea ea să trăiască Săptămâna Patimilor Mântuitorului.”

  Am citit Marturisiri din mlastina disperarii a lui Dumitru Bordeianu. Si acum ca si atunci traiesc durerea celor chinuiti, cu toate ca mi-e imposibil sa pot simti cu adevarat chinul lor. Dumnezeu le-a dat lor sa traiasca ca sa ne poata lasa noua marturie. Avem datoria sa ne stim istoria si sa ne invatam copiii ce inseamna credinta in Hristos si pana unde poate merge demonismul ateist. Sa ne fereasca Dumnezeu de astfel de repetari.

  Doamne ajuta

  Răspunde

 2. Administrator
  aprilie 19, 2011 @ 1:20 pm

  Da Ana, este cu adevarat o mare obligatie morala de a invata istoria poporului nostru (macar o parte din ea, macar cea recenta) si de a cinsti martirii si sfintii neamului.

  Răspunde

 3. saul
  ianuarie 17, 2013 @ 8:51 pm

  Din păcate, puțini sunt cei care își mai amintesc de acești adevărați Sfinți Mărturisitori și îi cinstesc cum se cuvine. Are grijă masoneria, prin toată media, ca jertfa lor să nu fie cunoscută!
  Să ne apere Domnul!

  Răspunde

 4. Administrator
  ianuarie 21, 2013 @ 1:02 pm

  Doamne ajută! Noi suntem de părere că indiferența credincioșilor este mai vinovată decât orice intenție a masoneriei. Cine vrea află… ușor și gratis. Acest site este doar una din multele posibilități facile. Câți oameni se înghesuie la cercetarea vieților sfinților din calendare? Dacă cei canonizați nu prezintă interes în rândurile creștinilor, darămite noii martiri…
  Deci, este nevoie de multă misiune, de multă muncă, de multă răbdare și cu timpul vor apărea și roadele evlaviei.
  Nădejde să avem 🙂

  Răspunde

 5. saul
  ianuarie 21, 2013 @ 5:42 pm

  Nu e chiar asa simplu. Oamenii care locuiesc in mediul rural au ca singura sursa de (dez)informare televizorul,care le spala creierele. Bietii oameni iau de bun tot ce li se serveste. Cand vorbeam de vina masoneriei aveam in vedere manipularea ordinara pe care o practica ,mizeriile raspandite prin media si dezinformarea zilnica. Si atunci mai putem sa-i acuzam pe oameni de indiferenta? E nevoie de multa misiune,doar ca putini sunt cei care-si mai asuma aceasta indatorire. Eu personal vorbesc de cate ori am ocazia despre jertfa,caracterul si atitudinea acestor marturisitori.

  Răspunde

 6. Administrator
  ianuarie 22, 2013 @ 8:07 am

  Da, e adevărat că singura sursă de informare din mediul rural pentru oamenii în vârstă este televizorul. Dar să nu uităm că preoții satelor au o influiență covârșitoare asupra oamenilor de la țară și le pot vorbi oricând despre noii martiri, mai ales că toți bătrânii satelor au simțit comunismul pe pielea lor.
  Să trăiești într-o epocă care a dat mii de mucenici și sfinți dar să nu știi despre asta (aproape) nimic, nu poate fi pus pe seama masoneriei ci pe seama indiferenței. Iertare pentru duritatea concluziei, dar nu este scuzabil să se treacă prin istorie ca gâsca prin apă. De asta zicem că marea vină este a noastră, a credincioșilor. Că există și interese de a se ascunde adevărul, nu negăm, dar ele n-ar avea efecte dacă am fi puternic ancorați în viața Bisericii.
  Și acum ca și atunci… avem nevoie de oameni de jertfă, care să facă misiune. Tot timpul a fost așa.

  Răspunde

 7. saul
  ianuarie 22, 2013 @ 3:00 pm

  Da,ai dreptate… Problema e ca noi toti am invatat o istorie falsa,mintita,in anii comunismului, iar cea care se preda acum e la fel de falsa. Multi dintre batranii satelor isi amintesc doar ca atunci o duceau mai bine. Fereasca Dumnezeu de asa bine. Preotul de la noi din sat e cel care mi-a trezit interesul,mai ales in ultima vreme,vorbind mereu la sfarsit de predica despre acesti marturisitori,cu exemple concrete. Asa am auzit de parintii Sandu Tudor,Gherasim Iscu,Adrian Fageteanu si multi altii. Tot asa am auzit si de muzica nepromovata,cu mesaj crestin,chiar daca e hip-hop,gen Haarp Cord sau Cedry2k. Doar ca nu stiu cati au sansa aceasta. Interesul de a ascunde si a trunchia adevarul e cat se poate de evident,chiar daca tu consideri ca masoneria nu prea are vina. Daca ea nu s-ar afla in spatele trusturilor media,poate ca am avea sansa sa privim(ascultam) si altceva.

  Răspunde

 8. Semeniuc Mircea
  aprilie 17, 2014 @ 8:37 pm

  O carte care i-a pus pe mulţi pe gânduri…care a fost vina de neiertat a legionarilor? Trebuia folosită atâta ură, atâta violenţă? O carte cutremurătoare la prima lectură, sfâşietoare la a doua, înălţătoare la a treia, prin întoarcerea la credinţă a celui care a avut puterea să o scrie fără a face compromisuri în ceea ce-l priveşte. O carte care pe mine m-a întors din drum.
  Port respect tuturor celor care au avut tăria să-şi scrie memoriile. Fără ei duceam o viaţă oarecum liniara… Cu ei am învăţat ce înseamnă dragostea de aproapele până la sacrificiu precum şi iertarea greşiţilor noştri.

  Răspunde

 9. Călin Eugen
  aprilie 19, 2014 @ 6:02 pm

  Comunismul a fost (și este) cel mai mare dusman al creștinismului (deci să profităm din plin de libertatea religioasă).

  Răspunde

 10. Anca
  aprilie 6, 2015 @ 4:45 pm

  Bine aţi spus domnule Eugen, să profităm de libertate pentru a ne manifesta credinţa. Dar eu una mă cutremur de unii când spun că: ” fiecare crede în Dumnezeu în felul lui”, „postul îl porţi în suflet”, „nu îmi place mâncarea de post (soia, cartofi)”… stau şi plâng că nu am putere să fac nimic ca să le deschid ochii, am doar nădejdea în Dumnezeu că poate poate din milă pentru ei le va deschide El ochii… Doamne-ajută!

  Răspunde

 11. Rebecca
  aprilie 10, 2015 @ 10:06 am

  Incredibil articol.
  Eu am o nelămurire în legătură cu pasajul din Evanghelie în care Hristos spune să luăm jugul Lui, că este uşor. Aşa, în viaţa de zi cu zi, pentru un om care s-a convertit la credinţă şi încearcă să trăiască întru Hristos jugul pare, într-adevar uşor. Pentru ca vede ca orice strădanie duhovnicească mică e încununată de Stăpânul cel milostiv cu multă răsplată. Vede că în ciuda tuturor păcatelor lui, Dumnezeu tot îl acceptă ca lucrător in Biserica Lui, şi îl rabdă şi îl curăţeşte încet încet de patimi, care înainte formau un jug greu…
  Însă cum rămâne cu asumarea totală a jugului, în condiţii de prigoana, aşa cum vedem la aceşti oameni? În ce sens spune Hristos că e uşor…? Că îmi pare cât 100 de tone de fier…

  Răspunde

 12. Dan
  aprilie 14, 2015 @ 7:27 am

  Hristos a înviat, Rebecca!

  E altceva totuși jugul muceniciei, care nu-i pentru tot creștinul. Nici dintre preoți sau episcopi, adică dintre aceia care îi slujesc necontenit Domnului, nu au toți, și nici măcar majoritatea… stofă de mucenici.
  Se găsesc însă mucenici în persoane neașteptate pentru mintea omenească: în copii, femei, bătrâni sau tineri firavi.

  Totuși, indiferent de persoană, jugul lui Hristos în vreme de prigoană este mai ușor decât jugul conștiinței trădătoare sau lașe.
  În acest sens avem prima și cea mai elocventă pildă, pe cea a apostolilor.
  Înainte de a fi prins, Mântuitorul începuse deja să fie prigonit căci de aceea și ajunsese să se ferească din calea fariseilor și cărturarilor. Deci cu sau fără trădarea lui Iuda, tot ar fi fost prins, tot ar fi fost judecat și tot ar fi fost răstignit. Atâta doar că Iuda în loc să poarte jugul apostoliei a preferat să-L trădeze pe Domnul dar iată că în loc să-i fie ușor precum s-ar fi așteptat, brusc jugul mustrărilor de conștiință i-a fost atât de greu și de amar încât a făcut și greșeala cea mai din urmă, greșeala fatală de a-și pune capăt zilelor.

  Ceilalați apostoli au trăit o vreme cu frica terorizantă de a nu fi și ei prinși și bătuți ori omorâți de iudei dar iată că învierea Domnului și pogorârea Duhului Sfânt le-a dat tăria ca jugul lor să devină ușor, astfel încât să meargă cu seninătate și chiar cu bucurie la moarte pentru propăvăduirea lui Hristos.
  E adevărat, pentru logica omenească treaba asta este nebunie curată. Numai trăirea personală a acestui sfânt jug spulberă orice îndoială. Asta e credința de Sus, nu omenească, credința mai tare ca moartea.
  Deci atâta timp cât nouă creștinilor ne dă putere Domnul Puterilor, ce încercare va mai fi grea, ori prea grea… în comparație cu frica fără de nădejde a necredincioșilor?
  Că doar de suferință nu scapă nici păcătoșii, nici în boli, nici în necazurile vieții, dar una e purtarea crucii cu Hristos alături și alta e suferința de unul singur, ca o frunză-n vânt.

  Răspunde

 13. Rebecca
  aprilie 14, 2015 @ 7:07 pm

  Adevarat a inviat!

  Da, foarte sugestiv exemplul apostolilor.
  Acum că ai menţionat, mi-am dat seama că de fapt până la Înviere ei nu aveau Duhul Sfânt, şi deci curajul şi puterea de după,au primit-o de la El, în schimbul credinţei. Mare taina. Greu de cuprins. Cred ca Duhul Sfânt modifica şi legile fiziologice ale durerii.
  Mulţumesc de lămuriri.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *