Skip to content

53 Comentarii

 1. Alexandru Grigore
  octombrie 30, 2011 @ 5:56 pm

  „Nu-i cunosc activitatea, nu-i cunosc viaţa, ştiu că a fost un preot care a făcut puşcărie pe timpul comuniştilor şi din cauza asta nu vor să-l canonizeze conducătorii.”

  Care conducătorii ? ai biserici sau ai ţării?
  Nu înţeleg de ce motivul pentru care nu vor să-l canonizeze să fie „Pentru ca a facut puşcărie pe timpul comuniştilor” ?

  Răspunde

 2. Administrator
  octombrie 30, 2011 @ 6:54 pm

  Doamne ajuta, Alexandru!
  Conducatorii tarii nu au niciun aport legitim de a dicta canonizarea vreunui sfant. Asadar, facand o deductie simpla de logica cred ca parintele Ioan de la Rarau se referea la coducatorii bisericii, adica la episcopi.
  Motivele pentru care unii episcopi nu vor sa canonizeze pe noii martiri (care sunt de canonizare) sunt si obiective si subiective. E o discutie destul de lunga si am sa-i dau curs doar daca vrei asta in mod expres.
  Dar oricum ar fi nu avem de ce sa ne ingrijoram pentru ca la timpul potrivit Dumnezeu va randui si oamenii potriviti care sa faca recunoasterea oficiala a Bisericii. Noi sa-i urmam pe marturisitori in exemplul lor de credinta si restul lucrurilor se vor aseza. Important este sa-i avem modele de urmat in viata de zi cu zi.

  Răspunde

 3. Gheorghieș Mareta
  septembrie 27, 2013 @ 7:04 pm

  Doamne ajută!

  Răspunde

  • Bogdan Emil
   aprilie 16, 2024 @ 9:29 am

   Mare este puterea lui Dumnezeu !
   Prin acești sfinți creștini putem crede și mai mult în Domnul nostru Isus Hristos care ne-a spus sa credem în viața veșnică și în învierea după moarte !
   Doamne ajută și ne miluiește !
   Amin !

   Răspunde

 4. Administrator
  septembrie 30, 2013 @ 10:43 am

  Doamne ajută și ție suflet creștin!

  Răspunde

 5. Doamne ajută!
  ianuarie 18, 2014 @ 8:07 am

  Ochi au și nu văd, urechi au și nu aud. Cam câte dovezi le mai trebuiesc mai-marilor noștri ca să-l canonozize? 500 de ani ca la Sf. Ștefan cel Mare?

  Răspunde

 6. Andreea
  ianuarie 19, 2014 @ 7:50 am

  Vin să întăresc spusele celorlalţi fraţi şi surori întru Domnul. Părintele Ilie Lăcătușu este cu adevărat un sfânt şi un făcător de minuni. M-am rugat şi eu nevrednica şi Părintele a dus puţina mea rugăciune la Maica Domnului şi la Mântuitorul. Dacă citiţi cărţile închinate mărturisitorilor veţi vedea că aceşti martiri au fugit exact de ceea ce încercăm noi acum să facem: slăvirea pământească. Sfinţii Închisorilor sunt în sufletele noastre şi noi nu trebuie decât să ne rugăm lor. Când va dori Domnul se va face şi canonizarea lor. Răbdarea este cea mai greu de obţinut virtute. Doamne ajută şi slavă lui Dumnezeu că avem modele de urmat!

  Răspunde

 7. Julieta
  martie 12, 2014 @ 5:46 pm

  Am auzit de părintele Lăcătușu la televizor în diverse emisiuni despre rezistenţa anticomunistă, însă văzând tabloul cu ”spuma intelectualităţi” interbelice şi post-interbelice alături de N .STEINHARDT, STĂNILOAE, GAFENCU ŞI TOŢI MĂRTURISITORII DE ADEVĂR ÎN HRISTOS, mă plec în fața sfinţiilor Lui!

  Răspunde

 8. Laura
  aprilie 21, 2014 @ 5:05 pm

  Bună Seara!
  Aș dori să știu în care biserică sunt moaștele Sf. Ilie Lăcătușu și dacă pot fi atinse!

  Mulțumesc!

  Răspunde

  • Maria
   mai 5, 2014 @ 11:13 am

   [quote name=”Laura”]Bună Seara!
   Aș dori să știu în care biserică sunt moaștele Sf. Ilie Lăcătușu și dacă pot fi atinse!

   Mulțumesc![/quote]
   În cartierul Giulești, cimitirul de la capătul tramvaiului 11, sector 6, București; în apropiere de fostul Institut Pasteur.

   Răspunde

 9. Nina
  mai 16, 2014 @ 3:21 pm

  Doamnă ajută. Am auzit de acest sfânt Ilie Lăcătușu, de la o prietenă. Am un copil bolnav, și doresc cu ardoare să merg cu el la sfântul, am auzit că vine fffffoarte multă lume. Copilul meu nu cred că are răbdare să stea la rând. Cum se procedează, avem bunăvoire de la enoriași?

  Răspunde

  • Alexandruu
   mai 17, 2014 @ 6:02 pm

   [quote name=”Nina”]Doamnă ajută. Am auzit de acest sfânt Ilie Lăcătușu, de la o prietenă. Am un copil bolnav, și doresc cu ardoare să merg cu el la sfântul, am auzit că vine fffffoarte multă lume. Copilul meu nu cred că are răbdare să stea la rând. Cum se procedează, avem bunăvoire de la enoriași?[/quote]

   Da, vă lasă să intraţi.

   Răspunde

 10. Diana
  mai 17, 2014 @ 7:11 am

  Părintele Ilie Lacatusu se află la cimitirul adormirii Maicii Domnului din Giuleşti într-o capelă micuţă, sfintele moaşte pot fi atinse şi sărutate. Eu am fost săptămâna asta, din momentul în care am intrat la părintele Ilie, parcă sunt alt om, am simţit o linişte atât de puternică…
  Doamne ajută.

  Răspunde

 11. Marilena
  mai 19, 2014 @ 6:20 pm

  Acum, mai mult ca oricând, îmi doresc să merg și să primesc binecuvântarea vindecării mele de o boală foarte gravă. Părinte Ilie Lăcătușu, roagă-te pentru iertarea păcatelor mele și pentru grabnica mea vindecare, Amin!

  Răspunde

 12. Andreea
  mai 23, 2014 @ 7:07 am

  Să vă ajute Bunul Dumnezeu să vă dea tămăduire și vindecare prin intermediul Sfântului Ilie Lăcătușu. Ajută foarte mult să-i faceți acatistul și încercați să citiți și Acatistul Maicii Domnului Vindecătoarea! Este de mare folos și tragem nădejde că Măicuța Sfântă să asculte și să ne dea tămăduire tuturor!

  Răspunde

 13. Sabina
  iulie 11, 2014 @ 2:48 pm

  Bună seara, dragii mei!
  În primul rând, doresc să confirm cele afirmare de Pr. Ioan de la Rarău, și anume că, Părintele Ilie ţine ochii deschişi şi te priveşte. Eu personal L-am văzut numai cu ochii deschişi, şi odată a rotit ochii în direcţia mea în timp ce eu purtam o conversaţie cu ginerele Dânsului. Am întâlnit acolo persoane la fel de privilegiate ca mine, persoane care L-au văzut pe Părinte cu ochii întredeschişi, persoane pe care după ce Părintele Le-a privit a închis ochii, însă şi persoane care nu L-au văzut niciodată pe Părinte cu ochii deschişi. Referitor la acest lucru vreau să vă spun că privirea Părintelui este atât de caldă încât îţi pătrunde în suflet. Când am fost prima dată să-L văd, deşi auzisem tot felul de poveşti, povești pe care le-am crezut din tot sufletul fără să am nici cea mai mică îndoială, am fost atât de şocată când am intrat şi L-am văzut pe Sfântul Părinte cu ochii larg deschişi încât nu am mai fost în stare să scot niciun sunet. Nu-mi venea să cred că mi se întâmplă mie asta, mie nevrednică, o „creştină” doar cu numele însă nu şi practicantă. Acest Părinte mi-a schimbat viaţa complet, încă din prima zi. Încă nu-mi revin, deşi a trecut un an de atunci, privesc în urmă şi nu-mi vine să cred cât de mult m-am schimbat. Ca să mă înţelegeţi mai bine, am revenit pe calea cea bună, ca să spun aşa, am devenit un alt om, mai iubitor, mai bun, mai iertător, iar la nici o săptămână după ce L-am întâlnit pe Părinte am renunţat la fumat, deşi m-am chinuit ani de zile şi nu am reuşit. Toate acestea, dar şi multe, multe altele mi s-au întâmplat fără să mă rog, fără să le cer. Părintele ştie exact de ce avem nevoie, este extraordinar. L-am şi visat, mi-a vorbit, S-a ridicat din raclă.
  Dar să revenim la cele afirmate de Părintele Ioan de la Rarău.
  Doresc de asemenea să confirm cele afirmate de Pr. Ioan de la Rarău cu privire la mâinile Sfântului Părinte Ilie Lacatusu, şi anume că îşi schimbă poziţia, că sunt uneori calde iar alteori reci, că sunt moi şi că răspândesc bună mireasmă.
  Le mulţumesc bunului Dumnezeu şi Preacuratei Maicii Sale că mi L-au „scos în cale” pe Sfântul Părinte Ilie Lacatușu, fără de care aş fi fost şi azi pierdută, şi îi mulţumesc Sfântului Părinte pentru tot ce a făcut pentru mine şi că mi-a schimbat viaţa. Îl iubesc din tot sufletul meu!

  Bucură-te Părinte Ilie, făclie luminoasă a soborului noilor mărturisitori!

  Răspunde

 14. Cecilia
  iulie 21, 2014 @ 1:04 pm

  Impresionant! Avem o țară plină de sfinți mărturisitori!!!

  Să ne ajute cu sfintele lor rugăciuni la redobândirea demnității și unității naționale, la întărire în îndurarea, în continuare, a prigoanei (neo)comuniste ( UE si lingăii lor, vânzătorii de neam)!

  Răspunde

 15. Georgeta
  august 17, 2014 @ 9:00 am

  Am fost de mai multe ori la sfântul nostru Ilie Lăcătușu.
  Am intrat, am pus mâna pe mâna lui şi nu era rece. M-am rugat lui şi m-a ascultat de nenumărate ori dar m-a şi ajutat.
  În 23 aprilie 2012 am fost la EL, m-am rugat LUI, că aveam probleme mari cu nişte tâlhari, foşti angajaţi, care mi-au făcut numai rău. La plecare, am luat o floare şi am pus-o în buzunar. Când am ajuns acasă am fost tâlhărită de [fragment cenzurat de administrator], un ins plătit de L.I.A , L.I.C, D.Adr. El m-a ajutat cu rugăciunile făcute către Domnul Iisus Hristos şi am rămas neclintită în fata talharului plătit, acesta reuşind să-mi fure bunuri în valoare de 4.000 roni şi să fugă. Am mers iar la părintele Ilie şi l-am rugat să mă ajute să-i fac talharului portretul robot. M-a ajutat iarăşi şi am făcut portretul robot cu exactitate de 98 la sută. Astfel tâlharul a şi fost arestat. Dar cum Justiţia noastră este un „VAX”, autorii morali au plătit din bani agonisiți prin furt şi înşelăciune, judecători, procurori şi în final s-a dat NUP. Eu nu am întreprins nimic, pentru că ştiu că Dumnezeu dă plata definitivă, mai devreme sau mai târziu şi va fi vai şi amar de capul lor, dar şi al judecătorilor, procurorilor, care au dat hotărâre nedreaptă.

  Răspunde

 16. Cristina D.
  octombrie 6, 2014 @ 9:01 am

  Sunt din București și am fost pentru prima dată anul trecut la părintele Ilie. Viața nostră, a familiei mele, chiar s-a schimbat. Eu și soțul meu am avut reușite la muncă și la anul putem aplica să ne luăm căsuța mult dorită. Trebuie doar să crezi cu adevărat în vise.

  Răspunde

 17. Cristina D.
  octombrie 6, 2014 @ 9:04 am

  Părintele chiar face minuni. Am simțit pe pilea mea.

  Răspunde

 18. Gina T
  decembrie 16, 2014 @ 9:51 am

  Părintele Ilie Lăcătușu chiar face minuni!

  Răspunde

 19. Adrian
  ianuarie 28, 2015 @ 9:39 am

  Am fost prima dată la dumnealui şi am văzut cum se uită la mine. Avea culoarea ochilor ceva de neimaginat, un albastru sclipitor. Se uita la mine cu linişte… Eram cu soţia înăuntru când să-i zic …uite cum se uită la mine… a dispărut tot, dintr-o dată am văzut că ochii nu existau. Acea realitate nu mai e … A fost cea mai mare minune din viaţa mea pe care am văzut-o de când sunt pe pământ încă o văd şi acum atât de real după 2 ani de la întâmplare, parcă a fost ieri… E un sfânt în viaţă chiar dacă e acolo în sicriu……

  Răspunde

 20. Ionuț
  februarie 2, 2015 @ 8:31 pm

  Când se poate vizita părintele Ilie Lăcătușu?

  Răspunde

 21. Cătălina
  februarie 14, 2015 @ 11:51 pm

  Părintele este un mare Sfânt. M-a ajutat mult la examene, în viaţă, mi s-a arătat şi în vis. E primul Sfânt pe care l-am văzut aşa şi nu mi-a fost teamă, are ochii deschişi, aşa îi văd eu, albaştri.

  Răspunde

 22. Georgiana Iancu
  februarie 15, 2015 @ 7:49 pm

  Joi, sâmbătă și duminică între orele 13-17!!, însă programul poate fi prelungit..

  Răspunde

 23. I. Cean
  februarie 16, 2015 @ 8:18 am

  Se poate vizita joia, sâmbăta și duminica

  Răspunde

 24. Mihai P
  martie 16, 2015 @ 10:53 pm

  Doamne ajută,

  Am fost de mai multe ori la Sfântul Ilie cu diverse cereri căci în general mergem să cerem, nu să mulţumim.
  Am intrat şi am atins mâinile Sfântului şi m-am mirat că erau mai calde decât ale mele.
  A fost pentru prima dată când am rămas ”ca la dentist”, să zic aşa.
  Pieptul se mişca ca la o persoană vie care respira şi aerul din plămâni este expirat şi inspirat.
  Am avut senzaţia clară că este viu.
  Soţia mea îl văzuse de multe ori cu capul întors spre ea privind-o.
  Îmi spusese că şi culoarea ochilor se schimbă dar pentru mine probabil că trebuia o dovadă mai „mecanică”.
  Acuma ştiu că Sfântul chiar este viu şi face minuni.
  Aceasta a fost experienţa mea.
  Sper să vă întărească în credinţă.
  Noi îi mulţumim Sfântului pentru tot ajutorul primit.
  Doamne ajută.

  Răspunde

 25. Eduard
  martie 29, 2015 @ 12:22 pm

  Bună ziua,

  aş avea rugămintea de a-mi răspunde cineva dacă programul de „vizită” mai este real sau dacă are cineva un număr de telefon de contact al celor ce permit accesul la mormânt .. ! ! !
  Vă mulţumesc şi aştept un răspuns..

  Răspunde

 26. Gavrila
  aprilie 26, 2015 @ 1:14 pm

  Buna ziua!
  Programul este corect joi, sambata, duminica dupa slujba respective orele12.
  Azi am fost acolo pentru sotul si fetita mea sa vedem cum va fi.
  Data trecuta m-a ajutat, rezultatele au fost destul de curânde.

  Răspunde

 27. Larisa
  iunie 20, 2015 @ 7:59 pm

  Adevărată este puterea Sfinților care se roagă pentru noi păcătoșii!!!

  Răspunde

 28. Cioc Nicolae
  iulie 22, 2015 @ 8:00 am

  Vă rog să-mi spuneți locația… mulțumesc

  Răspunde

 29. Epureanu
  iulie 22, 2015 @ 10:49 pm

  Bună ziua, vă rog frumos, dacă știe cineva locația exactă să o scrie: numele străzii, numărul…etc

  Mulțumesc și Doamne ajută!

  Răspunde

 30. Iuliana
  iulie 23, 2015 @ 6:46 am

  Mormântul părintelui se află într-un cimitir din cartierul Giuleşti.
  Ca şi traseu puteţi ajunge astfel: Cu metroul până la staţia Crângași şi la ieşirea de la parc întrebaţi unde are staţia Autobuzul 162 sau 163 şi cu acest Autobuz mai mergeţi cam 6 sau 7 staţii. Mai puteţi întreba în acest autobuz şi toată lumea ştie că la prima staţie de la Institutul Pasteur se află acest cimitir.

  Răspunde

 31. Ilie Marius
  octombrie 8, 2015 @ 2:16 am

  Cine dorește să ajunga la dânsul și nu cunoaște drumul mă ofer să îl duc eu cu mașina gratuit, fără nici o pretenție de nici un fel. Rog să fiu sunat sau mesaj la numărul 0754.411.887. Ilie Marius.

  Răspunde

 32. Feldiorean Cristina
  octombrie 9, 2015 @ 8:08 pm

  Eu ma numesc Cristina, copii mei Giovanni, Robert, Mama mea Florica. Va rog din tot sufletul sa va rugati si pentru noi cand ajungeti la acest mare SFANT. Nu am un loc de munca, si barbatul care traiesc cu el se numeste Armando e unul care bea alcool zi de zi. Nu mai pot,vroiam sa mor pentru asta dar sunt inca vie si asta datorita doar lui Dumnezeu. Mi-a facut mie si la copiii mei mult RAU. Va rog Frumos din toata suflarea ce mi-a ramas RUGATI-VA si pentru mine pacatoasa Cristina. Va multumesc din inima.

  Răspunde

 33. Flory
  noiembrie 20, 2015 @ 2:30 pm

  [quote name=”Ilie Marius”]Cine dorește să ajunga la dânsul și nu cunoaște drumul mă ofer să îl duc eu cu mașina gratuit, fără nici o pretenție de nici un fel. Rog să fiu sunat sau mesaj la numărul 0754.411.887. Ilie Marius.[/quote]
  Sunteti un om minunat daca va oferiti sa duceti gratuit pe cineva la parintele Ilie ! de la gara de nord se poate sa ma duceti si pe mine cand ma decid sa vin ? eu va platesc dar ma gandesc ca nu ma costa atat ca la taxi. As dori intr-o sambata dimineata este deschis la parinte in aceasta zi nu-I asa ? Va multumesc Doamne ajuta.

  Răspunde

 34. Nicolae Hanescu
  iulie 24, 2016 @ 6:08 pm

  De la Gara de nord sau Basarab exista tramvaiul 44 care merge la Giulesti si caborati la statia Institutul Pasteur, cimitirul este imediat dupa Institut ! Dumnezeu sa ne Binecuvinteze pentru rugaciunile paerintelui Ilie Lacatusu !!!

  Răspunde

 35. Petre
  iulie 26, 2016 @ 12:38 pm

  Sfinte Ilie roaga-te pentru noi pacatosii!.

  Răspunde

 36. JURJE VASILE GABRIEL
  septembrie 20, 2016 @ 11:01 am

  Sfinte Ilie roaga-te pentru noi pacatosii, pentru iertarea pacatelor noastre, santate sufleteasca si trupeasca, spre inteleptirea mintilor si spre ajutorul in toate. Roaga-te si pentru linistea in tara noastra si-n toata lumea. Amin.

  Răspunde

 37. soare camelia
  iulie 23, 2017 @ 3:05 pm

  Sper sa ajung parinte Ilie la sfantul mormant cat mai curand

  Răspunde

 38. Silviu
  august 13, 2017 @ 6:19 pm

  şi tramvaiul 11 merge pe acolo

  Răspunde

 39. Ioanat
  septembrie 7, 2017 @ 12:13 am

  Eu am ajuns acolo destul de usor. Am luat autobuzul 162/163 din crangasi si am coborat in statia institut Pasteur. E bine de stiut ca numai joi, sambata si duminica e deschisa capela, de la ora 12. Doamne ajuta!

  Răspunde

 40. Diana
  septembrie 10, 2017 @ 8:56 pm

  Sf Parinte Ilie Lacatusu este unul din sfintii mei de suflet. Merita canonizat si pus la loc de cinste. M a ajutat sa mi rezolv probleme de sănătate si sa mi gasesc un loc de munca bun. Merg la el ori de cate ori am ocazia si am o mare bucurie sufleteasca. Sfântul sa va protejeze impreuna cu Maica Domnului.

  Răspunde

 41. cristina olosutean
  septembrie 21, 2017 @ 7:52 am

  Sf. ILIE LACATUSU ma ajutat va spun cu toata inima intr-un moment greu imi vandusem apartamentul trebuia sa eliberez si unde ca nu-mi gasisem nimic sa-mi placa. Am auzit de pe internet m-am rugat sfantului si a-2-a zi oameni buni am gasit o locunta la care nici ca visam.Bucurie mare ,nu se poate scrie in cuvinte si am stiut ca sfantul ILIE LACATUSU,mi-a dus rugaciunea mea Maicii domnului,lui Isus Hristos la tronul lui Dumnezeu,Slavit sa fie domnul din Sion. Mentionez ca la orice imprejurare grea ma adresez Sfantului Ilie si el ma aude, ma asculta ,ma ajuta de fiecare data,iti vorbeste efectiv privind la moastele sale.Intr-adevar parintele este un mare SFANT,si vo spun cu toata credinta ca merita sa fie CANONIZAT.Iti multumesc din suflet sfinte parinte Ilie Lacatusu,faclie luminoasa a soborului noilor marturisitori.Slava lui Dumnezeu si intre oamneni.AMIN[i]www.fericiti cei prigoniti.ro[/i]

  Răspunde

 42. Rodica Iancu
  noiembrie 24, 2017 @ 3:45 pm

  Sfintul Ilie roagate pentru familia mea dar mai ales pentru copii mei, sotul si mama mea. Ajutane cu sanatatea si roagate ca sa avem pace insuflet si in familia noastra. Bunul DUMNEZEU sa te auda. Amin
  Dumnezeule curateste-ma pe mine pacatoasa si ma milueste. Amin
  Sfint, Sfint, Sfint este DUMNEZEUL nostru acum si in veci cecilor Amin

  Răspunde

 43. Androne Gabriela
  iulie 3, 2018 @ 3:58 pm

  Vreau sa va marturisesc despre acest mare sfant….Am ajuns printr o minune la mormantul parintelui, si de atunci merg cand pot de peste 15 ani.Am dus multi oameni, cu care apoi am ramas prietena si care mi telefonau sa mi multumeasca .Mi a facut minuni mari…si il iubesc cu inima pe parinte.Il am in casa, si vorbim zilnic…Nu va spun …de cat atat…mergeti macar de 4 ori…si veti vedea singuri minuneile in ceea ce v ati rugat.Duceti va de cate ori aveti ceva de rezolvat, fie la necaz fie la bucurie…si veti simti si vedea minunile.Nu trebuie sa va duceti de 9 ori la rand, ci atunci cand puteti dar in total de 9 ori prima data.Apoi la nevoie…Veti primi un mare ajutor.Nu am amagit niciodata pe nimeni, nu mint, nu exagerez…Doresc doar ca toti cei in disperare sa fie ajutati de parintele Ilie.De aceea , va spun…daca va duce ti cu iubire si cu speranta…imi veti multumi.M au durut mult demigrarile pe tv aduse parintelui …si mereu ii spuneam..iarta i parinte, ca nu stiu ce spun..As vrea sa ma caute cineva de la ziare, reviste, sa le impartasesc minunile mele si ale prietenilor…E un mare ADEVAR

  Răspunde

 44. Ema
  ianuarie 13, 2019 @ 7:04 pm

  O prietena m-a indemnat sa merg la Parintele Ilie Lacatusu, intr-o perioada de foarte mari incercari si foarte tulbure, cred ca cea mai grea din viata mea. Ma certam des cu mama pe fondul acestor nemultumiri. Am ajuns cu taxiul pana la Biserica, insa de acolo am mers pe jos pana la Cimitir, pe partea stanga. Au fost -11 grade insa un soare atat de cald incalzea spatele si o vreme atat de frumoasa. Cu cat ma apropiam de capela, cu atat simteam o profunda liniste, o stare de usuratate, toate gandurile care m-au chinuit cumplit, au disparut. Nu o bucurie, cat o pace care nu se compara cu nimic din aceasta lume. Am vazut ca cineva inaintea mea ca i-a adresat o scrisoare Parintelui Ilie Lacatusu in care i-a multumit pentru tot ce a facut pentru ei. Am luat si eu o foaie– si i-am adresat la randu-mi Parintelui Ilie Lacatusu direct scrisoarea, desi eram sigura ca nu voi fi concisa, ca nu voi sti ce sa ii cer. Cand am recitit-o era scris foarte clar, concis si complet! Si cu multa dragoste, ceea ce nu ma reprezinta! Apoi am ajuns la Parintele, o stare de bine, Harul Duhului Sfant, i-am vazut pleopele deschise pe jumatate, am pupat Crucea, Nepotul lui m-a intrebat cu multa rabdare si dragoste daca am tot ce imi trebuie – i-am zis de scrisoare si mi-a zis sa o pun sub masuta, intr-o cutie de metal – si apoi m-am mai uitat o data la Sfantul Ilie si mi-a dat Acatistul si o floare mica si tare frumoasa. Am plecat de acolo cu o pace, intr-o lumina de amiaza, peste zapada alba. Aceeasi incredintare ca va fi bine! O siguranta si pace adanca. Cum am pasit din Biserica, am mers sa iau un taxi si au oprit o familie care m-au dus pe gratis pana la gara. Oameni credinciosi care mi-au povestit de minunile Sf Ilie Lacatusus si cat de mult ii ajuta!! Cand am ajuns acasa, am zis sa trec mai intai sa iau de mancare pentru mama ceva de la mall la Auschan si vreau sa va zic, ca imediat ce am intrat in magazin, cu cat inaintam spre mijloc, mi s-a taiat respiratia, mi se facea rau, nu puteam suporta, si fizic si trupesc, vederea tot, nu puteam respira. Si mi-am zis totusi merg sa cumpar pentru mama care e bolnava, si nu am putut sa inaintez. Am lasat cosul de cumparaturi si am iesit. Si cum am iesit mi-am revenit cu fiecare pas, apoi iar am trecut pe langa Auschan pe langa casele de marcat si pur si simplu simteam ca mi se face rau. Nu am alt magazin in zona, dar va zic sincer, nu imi explic starea aceasta pe care nu am mai avut-o in viata mea. Am intart fara probleme la Farmacie si am luat doar pastile pentru mama si m-am dus acasa. Am inteles ca harul trebuie dus in casa ta prima data, in locasul tau nu in astfel de locuri. Vreau sa va zic ca inima mea mi s-a transformat complet– nu am mai avut fata de mama niciun sentiment de dusmanie, sau de durere. Noi ne certam si eu o faceam s aplanga in fiecare seara, insa atunci mi-am schimbat complet tonul– si credeti-ma ca am mai incercat sa repar singura– si nu am putut. Apoi i-am dat pastilele si si-a revenit instantaneu desi a insistat ca nu vrea sa le ia! De dragul meu le-a luat si si-a revenit imediat. Apoi am gatit si am mancat impreuna, cand am plecat de la ea– eram amandoua complet altele!!! Este extraodinar! Ii multumesc Sfantului Ilie Lacatus ca a salvat sufletul meu si al mamei de la cea mai mare durere!! Slava Domnului Dumnezeului nostru pentru toate!

  Răspunde

 45. Maria
  ianuarie 22, 2019 @ 7:45 am

  Doamne ajuta! Am auzit de părinte acum două zile, eu nu știu dacă voi ajunge la părinte vreodată, încă nu am nici o părere despre acest lucru minunat despre care tocmai am citit pe tableta. Vreau să cred că sunt o persoana cu frica de Dumnezeu, dar sunt copleșită de probleme personale și privind înapoi nu văd nici un lucru bun pentru care să am îndrăzneală a cere părintelui să fie mijlocitor înaintea lui Dumnezeu pentru copila mea Anamaria.
  Dacă cei care veți citi aceste lucruri veți găsi o clipă în timpul rugăciunii d-voastră vă rog să o pomeniți și pe ea.
  Are 36de ani, este bolnavă de schizofrenie din clasa a X-a, iar de 4 ani face frecvent crize de epilepsie.
  Scriu despre asta în speranța că cineva care ajunge la părinte își amintește de cele citite.
  Nădăjduiesc că Bunul Dumnezeu să reverse darul Său cel sfânt peste
  fica mea și să ușureze viața ei pentru rugăciunile părintelui și ale dumneavoastră.
  Va mulțumesc pentru înțelegere, Dumnezeu să vă binecuvinteze.

  Răspunde

 46. Anonim
  martie 23, 2019 @ 3:06 pm

  Buna ziua.eu tocmai ce vin de la Parintele ar fi bine sa mergeti chiar cu ea parintele daca nu stati departe sau daca aveti posibilitati,e pacat ca o tanara sa treaca prin asa ceva.toate cele bune!

  Răspunde

 47. Marius
  aprilie 2, 2019 @ 11:00 am

  Parintele Ilie Lacatusu este viu si ii ajuta pe toti oamenii care vin si ii cer ajutorul cu credinta in Dumnezeu!
  Nimic nu este fara Dumnezeu, iar toti cei care nadajduiesc in Dumnezeu, nu vor ramane neajutati!

  Răspunde

 48. MIHAELA
  aprilie 24, 2019 @ 5:39 pm

  Doamne ajuta!, doamna Maria gasiti acatistul sf Ilie Lacatusul pe net, il scrieti si cititil, o sa va ajute ! , acatistul Maicii Domnului cine ne poate intelege durerea decât o mama sfânt care si a vazut Fiul Răstignit, multa sanatate va doresc la amândouă

  Răspunde

 49. Sandica
  mai 19, 2019 @ 1:05 pm

  Am incercat sa ajung azi la parintele Ilie Lacatusu.Am ajuns la Biserica ce-i poarta numele si am cerut indrumari de la o persoana ca sa ajung la cimitir la parintele,dar m-am incurcat si n-am reusit sa ajung.Imi doresc sa ajung la parintele si sper sa gasesc drumul bun.

  Răspunde

 50. PR. JUSTIN PÂRVU: AIUDUL - CETATEA DE REZISTENȚĂ A ROMÂNIEI - ATITUDINI - Mănăstirea Paltin
  martie 23, 2024 @ 4:49 am

  […] nu avem necunoscuți? Sunt mai mulți decât cei cunoscuți. Eu am văzut o minune făcută de Sf. Ilie Lăcătușu. Era un părinte călugăr de la mănăstirea Ciolanu foarte pornit pe părintele Ilie Lăcătușu, […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *