Skip to content

2 Comentarii

 1. Liliana
  septembrie 27, 2012 @ 10:34 am

  Poporul nostru și-a avut în fiecare generație, încă de la începuturile sale, sfinții și mărturisitorii săi, și asta în toate provinciile istorice, de la primii mărturisitori de la Halmiris și Niculițel, din Dobrogea, la oștenii lui Ștefan al Moldovei, pe sângele cărora s-au zidit mănăstiri, mărturisitorii știuți și neștiuți din Ardealul Ortodoxiei mult prigonite, Sfinții Brâncoveni… și cei din temnițele zbuciumatului veac XX. Și cred că vor mai fi ocazii de mărturisire și mucenicie… și credem că generația noastră este una slabă, răsfățată și egoistă… dar Domnul și între cei slabi se preamărește. Și rugându-ne Sfinților Mărturisitori, să nădăjduim că Domnul ne va întări în necazuri și mărturisiri!

  Răspunde

 2. Administrator
  septembrie 27, 2012 @ 11:36 am

  Sigur că da Liliana, Biserica va da sfinți până la sfârșitul veacurilor. Când nu vor mai fi sfinți pe pământ atunci va încheia și Dumnezeu socotelile cu lumea.
  Dar chiar și în această generație răsfățată și egoistă, Dumnezeu își dă deoparte oamenii lui, în taină, așa cum a făcut pe vremea Sfântului Ilie, care deznădăjduia că ”au părăsit fiii lui Israel legământul Tău, au dărâmat jertfelnicele Tale şi pe proorocii Tăi i-au ucis cu sabia; numai eu singur am rămas, dar caută să ia şi sufletul meu!” (III Regi 19:14).
  Și Domnul îl îndeamnă pe Sfântul Ilie să meargă la mărturisire și, spre îmbărbătare, îi descoperă că ”Eu însă mi-am oprit dintre Israeliţi şapte mii de bărbaţi; genunchii tuturor acestora nu s-au plecat înaintea lui Baal şi buzele tuturor acestora nu l-au sărutat!” (III Regi 19:18)
  Așadar, să nu deznădăjduim că din această generație, slabă cum este ea, nu poate să-și facă Domnul sfinți.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *