Skip to content

5 Comentarii

 1. christina
  aprilie 12, 2015 @ 1:23 pm

  Buna ziua ,Christos a inviat ,doamne dumnezeule ma ingrozeste ce vad pe internet si ce citesc despre torturariile din inchisoriile di toata lumea inclusiv din Romania .

  De ce nu ia Guvernul Roman masuri din punct de vedere sa nu mai fie detinuti din inchisori asa de rou torturati si pedepsti cu moartea .

  Dumnezeu a creat lumea si lumea ,nu cei care lucreaza la inchisoare si tortureaza lumea si fac legiile si tortureaza detinutii in ultimul hal si ii omoara cu bataia pana
  ei decedeaza sau pana ei se imbolnavesc si mor .

  Eu nu spun ca detinutii nu sant de vina si ca nu au facut greseli ,dar doamne iartama ,chiar in halul asta sa ii torturezi pana ei moare si pana ei decid sa-si puna capul zilelor si sa se bata intre ei .

  Răspunde

 2. Dan
  aprilie 14, 2015 @ 7:08 am

  Adevărat a înviat, Christina!
  În cazul de față este vorba despre torturarea deținuților politici din timpul dictaturii comuniste.
  Deci nu numai că au fost chinuiți în felul acela barbar dar nu au avut nicio vină pentru că au intrat în pușcărie, din contră, li s-a făcut o nedreptate strigătoare la cer.

  De asemenea tratamente inumane aveau parte doar deținuții politici, nu și cei de drept comun! Doar prin excepție deținuții de drept comun au fost maltratați dar în niciun caz înfometați sistematic, rupți de familie cu totul și chinuiți până la agonie.

  E drept totuși că în închisorile de astăzi deținuții de drept comun, cel puțin la Jilava, au condiții grele de detenție, cu spațiu insuficient de locuit (supra-aglomerare), cu dotări precare, dar aceasta este altă discuție.

  Rolul Guvernului României a fost și este de a pune în practică decomunizarea României, adică îndepărtarea foștilor corifei ai comunismului din funcțiile de conducere ale țării/partidelor, precum și eliminarea din spațiul public a mentalităților totalitare, în special de sorginte comunistă, dar nu numai.

  Răspunde

 3. Dumitru
  octombrie 12, 2017 @ 10:12 am

  Cati dintre acesti mostri au raspuns pentru ororile comise dupa 89?

  Răspunde

 4. Dan
  octombrie 16, 2017 @ 9:36 am

  Nesemnificativ de puțini.
  De aceea a statornicit Dumnezeu și o judecată particulară a fiecărui suflet, dar și una Universală, mai apoi: ca să nu rămână binele și răul nerăsplătit până la capăt.
  Însă nu nepedepsirea criminalilor din tipul regimului comunist este cea mai mare problemă a României de astăzi… ci mentalitatea comunistă de care încă nu ne-am vindecat: ateism, minciună, delațiune, prostie pe post de șefie și hoție cu acoperire prin nepotism. Însă de departe, cea mai nocivă moștenire a a comunismului este AVORTUL, atât ca legislație cât mai ales ca mentalitate.

  Răspunde

 5. Elena
  februarie 11, 2023 @ 9:15 pm

  Noi românii, avem o moștenire de jertfă de durere, pe care ar trebui să o prețuim mai ceva ca pe lucrurile de valoare (pe care le considerăm noi de valoare) și să căutăm mai mult spre a ne întoarce către noi înșine și a ne afla adevărata identitate și istorie și, nicio clipă să nu ne lăsăm întunecați de voințe străine care vor să ne fure adevărul de sub nas.
  Deși recunosc logica divină în evenimentele acestea pline de chin și simt blândețea și reținerea smerită a celui care a trăit să ne povestească, recunosc că citind, am trecut de la plâns și tremur cumplit la un râs nedorit. Iertată-mi fie slăbiciunea minții mele de a nu suporta nici să-și imagineze că s-ar pune în locul unui astfel de sfânt, pentru ca, pentru câteva clipe să-i simtă chinul și supliciul și pentru cutezanța de a îndrăzni ca vreodată să cred că am suferit în această viață. Căci ce au trăit acești sfinți, depășește imaginabilul într-un mod atât de pervertit încât să smintească un om numai auzind acestea.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *