Skip to content

2 Comentarii

 1. Sorin
  martie 3, 2012 @ 9:50 am

  Din – „Întoarcerea la Hristos” de Ioan Ianolide, dacă încă nu aveți acest volum, nu pierdeți timpul , achiziționați-l, citiți-l, iar dacă drumul nu vi se pare prea lung, îl găsiți cu siguranță la Mănăstirea Diaconești (Asău-Bacău) unde maicile au redactat textul autorului, pentru a ajunge la noi; totodata veți descoperi „un colțisor de rai” pe pământ.

  Răspunde

 2. Administrator
  martie 5, 2012 @ 8:53 am

  Mulțumim pentru recomandare Sorin! Cartea este într-adevăr de excepție. Deși nu am citit-o în întregime, ci pe sărite, pot spune că este cartea cea mai de seamă a literaturii de detenție. Este de o profunzime și sensibilitate nemaiîntâlnite, de un dramatism tulburător, o carte care pur și simplu te resetează pe coordonatele Întoarcerii la Hristos.
  La Diaconești am trecut într-o zi de vară, dar părintele Amfilohie nu era acolo și pe deasupra s-a stârnit o ploaie torențială care ne-a făcut să o luăm repede din loc. Am stat cam un sfert de oră la mănăstire, dar cât am stat am realizat (a câta oară?) că aparențele înșeală. Mă așteptam să văd o mănăstire mare, cu aspect impunător, după măsura lucrării duhovnicești făcute, dar când am ajuns am văzut o mică mănăstire retrasă în munte, cu câteva maici care, deși erau la cincizeci de pași de noi, parcă nu erau. Așa era de liniște! Doar o mână de maici, cu un părinte energic, neobosit în lucrarea duhovnicească, au putut să editeze atâtea cărți minunate, să contureze în icoaneatâtea chipuri ale noilor martiri, și să-L propăvăduiască oriunde pe Hristos cel răstignit și Înviat în temnițele comuniste. Iată cât de multe poate face Domnul printr-o mână de oameni dedicați.
  Poate că data viitoare vom avea șansa să stăm mai mult.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *