Skip to content

7 Comentarii

 1. maria
  septembrie 28, 2011 @ 8:45 am

  Răspunde

 2. maria
  octombrie 11, 2011 @ 6:56 pm

  Răspunde

 3. Laura R
  februarie 7, 2012 @ 12:44 pm

  Deosebit de folositor articol. Ma bucur mult că cineva a luat inițiativa creării unui astfel de site, în care să se regăsească toții martirii cunoscuți care au pătimit în temnițele comuniste. Era mare nevoie de o astfel de lucrare, pentru că, din ce am observat de-a lungul timpului , oamenii nu știu prea multe despre cei care au suferit chinuri de nesuportat pentru credință. Într-un fel nici nu este de mirare că tinerii (vorbesc de ei, pentru că fac parte din această categorie) nici nu au auzit de Valeriu Gafencu , Ianolide sau alții, când în manualele de Istoria a românilor din clasele primare până în liceu nici nu se pomenește de ei. De aceea, mă mâhnește mult, când aud tineri români cărora le este rușine cu țara și neamul lor. E mare păcat, să ne desconsiderăm patria, această patrie sfințită cu sânge de martir în atâtea închisori. Oare în zilele noastre câți tineri studenți ar putea să urmeze exemplulu lui Valeriu Gafencu? Singura soluție e ca cei care știu foarte bine istoria de acum câteva decenii să o difuzeze cât mai larg, să le-o povestească copiilor și nepoților ca pe ceva de mare preț. Să le explice că nu e o rușine să fii român , ci dimpotrivă, e o mândrie că am avut și oameni atât de tari în credință!

  Răspunde

 4. Administrator
  februarie 7, 2012 @ 5:33 pm

  Și noi ne bucurăm Laura să vedem că există tineri care au evlavie față de martirii noștri.
  E adevărat că oamenii nu știu prea multe despre cei care s-au jertfit cu viața pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești dar cel mai trist este că nu știu asta mulți dintre oamenii care au apucat acele vremuri de tristă amintire.
  Ideea este ca noi, cei care cunoaștem aceste lucruri, să vorbim cât mai mult despre mărturisitorii lui Hristos din timpul prigoanei comuniste, să le facem cunoscute faptele de credință și viața de sfințenie, să le urmăm exemplul de mărturisire, și astfel va crește evlavia în rândul credincioșilor. Dacă le vom urma în faptele de credință cu siguranță că lucrarea lui Dumnezeu se va face mult simțită, indiferent dacă manualele de istorie nu pomenesc mai nimic tocmai despre esențialul din ultimii zeci de ani (deși ar trebui).
  Mulțumim pentru gândurile frumoase!
  Domnul să te aibe în pază!

  Răspunde

 5. Melania
  februarie 29, 2012 @ 8:43 pm

  Vă rog ,faceți ceva să le putem posta pe FB, sunt mulți care nu știu de existența acestui site, e păcat să nu le facem cunoscute aceste realități și altor oameni. va mulțumesc si DOAMNE AJUTĂ!

  Răspunde

 6. Administrator
  martie 1, 2012 @ 11:03 am

  Doamne ajută, Melania!
  Te încredințăm că facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a-i vesti pe mărturisitorii lui Hristos din timpul veacului roșu, atât prin cuvânt cât și prin faptă.
  Atât pe acest site, cât și pe site-ul Ortodoxia Tinerilor (și implicit conturile de Facebook ale site-urilor), facem trimiteri și postăm materiale despre martirii noștri.
  Pe Valeriu Gafencu l-am comemorat în data de 18 februarie și am postat pe Facebook aproape toate mărturiile despre el. Așa facem pentru toți mărturisitorii, atunci când îi comemorăm. Noi zicem că în ultimul timp a crescut atenția/interesul față de aceste realițăti din care avem enorm de multe de învățat, dar sigur că este loc de și mai bine. Dacă ai sugestii de îmbunătățire a demersului pe care îl facem împreună cu voi, cititorii acestui site, le așteptăm cu mare drag!

  Răspunde

 7. Ioana S.
  martie 17, 2014 @ 7:17 pm

  Doamne, ai presărat pământul cu martiri… Doamne, martiri și sânge de erou uitat ce azi plutește deasupra noastră… Vrednicule sfinte ŢINE-ne de mână în ziua judecăţii!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *