Skip to content

14 Comentarii

  1. Maria
    august 22, 2012 @ 11:04 am

    Răspunde

  2. Andreea
    decembrie 20, 2013 @ 9:36 am

    Şi, drept răsplată, pentru cei 4 ani de temniţă a marelui creştin şi scriitor Vasile Voiculescu, Muzeul Literaturii Romane dormitează cu privire la deschiderea şi vizitarea casei memoriale din Dr. Staicovici unde scriitorul a trăit alături de soţie şi de unde a fost luat pe sus la temniţă, locul unde cărţile lui au fost aruncate în stradă şi incendiate. Aşa ştim noi, poporul român, să ne purtăm cu martirii nostii!
    Nepăsarea omoară România.

    Răspunde

  3. Dan
    decembrie 23, 2013 @ 8:50 am

    Andreea, așa este, însă mai rău am face dacă am rămâne cu voința inertă din pricina dezamăgirii față de instituțiile statului. Deci, să facem tot ce ne stă în putere la nivel individual. Mai mult decât atât, cel puțin cât privește pe poeții Vasile Voiculescu, Andrei Ciurunga, Vasile Militaru, Nichifor Crainic, (și multe alte nume mari) se poate constitui o asociație de profesori (de liceu sau facultate) care să îi reprezinte și să pună în mișcare ceea ce nu sunt în stare instituțiile statului.
    O asociație de profesori ar putea face foarte mult. În primul rând, o astfel de asociație are autoritate față de instituțiile statului, poate face memorii, poate accesa fonduri, poate face un program de voluntariat (cu elevi, studenți) prin care efectiv se poate cultiva memoria poeților închisorilor (și nu numai).
    Ca și creștini trebuie să uzăm de toate mijloacele pentru a sluji iubirii de Dumnezeu și de semeni, inclusiv de mijloacele juridice. Altfel irosim posibilitățile.
    Doamne ajută!

    Răspunde

  4. Andreea
    decembrie 23, 2013 @ 3:54 pm

    Domnul Dan eu la nivel individual mă preocup (nu o spun ca laudă) ci am încercat într-un site să adun opera poetului Vasile Voiculescu. NU o spun ca o laudă, ci m-a impresionat viața poetului Vasile Voiculescu și am încercat să aduc un omagiu, cum m-am priceput eu, acestui mare scriitor. Mă deranjeaza faptul că ne lăudăm că suntem români și cotizam la bugetul statului și nu se investeste în cultură. Mă deranjează atitudinea unora care spun ” ce-mi trebuie mie martiri?” . Trăim într-o nepăsare totală și de aceea se întâmplă ceea ce se întâmplă în tară.
    Pe vremuri, domnitorii erau aleși de Dumnezeu; acum ne rugăm la Dumnezeu să ne scape de ei!
    Doamne ajută și sperăm în mai bine!

    Răspunde

  5. Dan
    ianuarie 10, 2014 @ 12:36 pm

    Andreea, nu-ți face griji, ceea ce ai spus nu sună ca o laudă, ci este pur și simpul relatarea unui fapt lăudabil!
    Spune-mi te rog numele acelui site la care ai lucrat, mă interesează foarte mult.
    Iertare că am răspuns cu atâta întârziere.
    Te rog să mă tutui, altfel mă simt rușinat de reverența care mi se acordă.

    Răspunde

  6. Andreea
    ianuarie 15, 2014 @ 8:24 am

    Numele site-ului este http://www.vasilevoiculescu.eu/ şi pot spune că am învăţat o idee importantă citind opera scriitorului-martir Vasile Voiculescu: să ai coloana vertebrală în tot ceea ce faci şi pe Dumnezeu în minte!
    Vă doresc un An Nou fericit ( cu întârziere însă sperăm că urările venite din suflet vor fi primite) şi 3 lucruri importante : sănătate, linişte sufletească şi coloană vertebrală în tot ceea ce faceţi!

    Răspunde

  7. Dan
    ianuarie 15, 2014 @ 9:43 am

    Mulțumim pentru urările de suflet Andreea!
    Cu bucurie și tristețe am rămas după ce am parcurs site-ul la care ai trudit:
    Cu bucurie, pentru munca făcută, cu răbdare, ordine, evlavie, o muncă grea mai ales că ai postat sute de poezii.
    Cu tristețe, pentru că am constatat cu stupoare că munca ta nu se regăsește în căutările google. Deloc. Nu-mi pot explica cum de google nu afisează nimic din site-ul la care ai lucrat atât de bine. Îl voi întreba pe Alex Andrei (programatorul nostru de la Iași) de ce se întâmplă asta. Practic munca ta este invizibilă pe net. De asta am și fost surprins când mi-ai spus că ai lucrat la un site dedicat poetului pentru că eu căutasem mai demult ca să adaug în meniul biografic și nu am găsit nimic. Mai mult decât atât, chiar dădusem un anunț de voluntariat pentru crearea de bloguri/site-uri dedicate mărturisitorilor, printre care îl aveam pe listă și pe poetul martir Vasile Voiculescu.
    Acum, că mi-ai spus, tot ce am putut face deocamdată a fost că am adăugat linkul la site, în meniul biografic al poetului: http://fericiticeiprigoniti.net/vasile-voiculescu/
    PS1: biografia poetului este alcătuită de tine?
    PS2: site-urile dedicate celorlalți scriitori, sunt făcute tot de tine?(http://www.vasilevoiculescu.eu/indexautori.php)
    Îmi pare o muncă titanică.

    Doamne ajută, până data viitoare! 🙂

    Răspunde

  8. Andreea
    ianuarie 15, 2014 @ 8:50 pm

    Toate site-urile sunt făcute de mine (aici mă refer ca biografie şi operă) iar Vasile Voiculescu este cel mai recent autor dintre toţi, în sensul că este terminat cam de o lună, două cel mult. Însă activitatea de informare nu se opreşte aici, pe măsură ce aflu noi informaţii reînnoiesc.
    Apărem în google după operele scrise de Vasile Voiculescu însă nici interesul pentru acest scriitor-martir nu este prea mare în rândul cititorilor.
    Mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi pentru link-ul postat. Îmi faceţi o mare bucurie ştiind că pot contribui şi eu cu o fărâmă de ajutor!
    Doamne ajută!

    Răspunde

  9. Dan
    ianuarie 18, 2014 @ 11:02 am

    Andreea, după cum am spus, ceea ce ai făcut este o muncă titanică și sigur are folos. Doar că deocamdată o problemă de ordin tehnic face cam imposibil de împărtășit această trudă.
    Rămâne să revin cu un răspuns în legătură cu asta, poate te va ajuta cu ceva.
    Ți-am trimis și link pe mail ca să downloadezi o carte cu Viața poetului Vasile Voiculescu, deși sunt aproape sigur că ai citit-o. Oricum sper să-ți fie de folos.
    Ținem legătura!

    Răspunde

  10. Andreea
    ianuarie 19, 2014 @ 7:42 am

    Sigur păstrăm legătura domnul Dan, iar în ceea ce privește link-ul, cu parere de rău, vă spun că nu l-am primit. Dacă mai puteți să mi-l trimiteți v-aș mulțumi.
    Doamne Ajută să auzim numai de bine!

    Răspunde

  11. ADRIAN GEORGE
    aprilie 9, 2015 @ 5:47 am

    De pui mâna deasurpa unei flăcări şi simţi că nu vei simţi fierbinţeala ei. Să încerci să plângi şi nu poţi pentru că nu mai sunt lacrimi. Îţi vin în minte chinuintele lor contopite cu micile tale probleme ce nu au comparaţii cu cele întâmplate acestor sfinţi ai închisorilor stai şi te întrebi unde este poporul ăsta adormit. Dacă ungurii îşi venerează eroii incluzându-l şi pe cel pe care l-au trimis în surghiun şi nu l-au omorât , Horthy, pe când noi executăm fără milă pe mareșal îţi dai seama că suntem parcă blestemaţi. Parcă nu ne aparţinem. Toţi sunt deştepţi toţi se gândesc doar la ei la viaţa lor uitând de toţi cei care au făcut ceva pentru neamul ăsta. Şi asta până li se întâmplă ceva şi atunci se îndreaptă spre Dumnezeu. Suntem blestemaţi ca şi azi să învăţăm o istorie falsă. Suntem blestemaţi să avem conducători pe toţi acei falși şi schizoizi care au susţinere în toţi nenorociţii parveniţi foşti securişti sau mari membrii de partid. Trăim nemernicia când Iliescu, Mădălin Voicu , Serghei Mizil vin şi îşi bat joc de noi. Dumnezeu şi-a întors faţă de la noi şi cred că a închis uşa după el şi după ce poporul român a făcut crima în zi de Crăciun. Atât.

    Răspunde

  12. Dan
    aprilie 10, 2015 @ 7:57 am

    Domnule Adrian vă înțeleg durerea sufletească însă trebuie să precizez că nu poporul la executat pe mareșalul Antonescu ci o șlteahtă de trădători de neam, deveniți între timp teroriști de stat. Și asta, cu ajutorul nescuzabil și regretabil al regelui Mihai.
    Apoi cred că afirmația că ”poporul român a făcut crimă în zi de Crăciun” este o mare împietate. Nu poporul român la executat pe Ceașescu ci chiar ”ucenicii” săi ideologici, în frunte cu Ilici Iliescu și tovarășii intimi din FSN.
    Vă rog să păstrăm proporțiile.
    Dar în rest vă înțeleg supărarea, pe care o împărtășesc și eu.
    Totuși, sus să avem inimile! iar supărarea n-ar trebui să ne mâhnească până la deznădejde pentru că avem nădejdea învierii și a Judecății din Urmă, care v-a îndrepta toate nedreptățile istoriei.
    Noi doar să fim pregătiți pentru asta.
    Praznic cu drag de oameni vă urez!

    Răspunde

  13. Andreea
    aprilie 11, 2015 @ 8:27 am

    Domnule Adrian sunteti total pe langa subiect! Daca articolul s-ar fi numit inchisoarea lui Nicolae Ceausescu as fi inteles remarca dvs! Nu poporul roman l-a ucis pe Nicolae Ceausescu, iar Dumnezeu nu si-a intors fata de la noi. Stiti de ce? Datorita acelor oameni, simpli, de la tara – bunicii nostri – care tin post, care se roaga pentru tara lor si participa la Sfintele Liturghii! In loc sa ne lamentam, mai bine sa ne plecam genunchii la rugaciune si sa fim mai smeriti! Sa ne alaturam preotilor si calugarilor care se roaga pentru noi, pacatosii! Sa primim Sfanta Lumina a Invierii cu bucurie si sa facem o schimbare in noi, iar apoi sa avem pretentia ca ceilalti sa se schimbe! Paste Fericit si Hristos a Inviat!

    Răspunde

  14. Ioan
    septembrie 27, 2015 @ 4:09 pm

    Foarte frumos.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *