Skip to content

10 Comentarii

  1. Vasilica
    septembrie 19, 2012 @ 5:36 am

    Fac parte din parohia Sega I din Arad. Părintele Ilarion Felea este ctitorul acestei biserici. Am găsit oameni care mi-au mărturisit că părintele Felea a cărat cot la cot cu credincioșii materiale pentru zidirea bisericii.
    Ducea o viață în sfințenie, ajuta săracii, nu lua bani la inmormântări și multe alte fapte bune, plăcute lui Dumnezeu, pe care Domnul le știe. Pentru rugaciunile sfântului închisorilor, părintele Ilarion, Doamne Iisuse Hristoase miluieste și ne mântuiește pe noi. Amin!

    Răspunde

  2. Antonia Kain
    aprilie 24, 2013 @ 8:06 am

    Abia acum câţiva ani, puţin înainte ca mama să treacă la cele veşnice, am aflat că Părintele Profesor Ilarion Felea era vărul bunicii dinspre mamă, deci unchiul mamei. Mi-a fost atunci dat să citesc două din lucrările „unchiului” profesor preot Ilarion Felea: Religia Iubirii şi Religia Culturii. Am înţeles profunzimea mesajului şi a credinţei. La înmormântarea mamei, i-am spus preotului despre descendenţa mamei şi am văzut o schimbare, o lumină pe faţa lui: „mi-a fost profesor şi îndrumător! Am învăţat teologie după cursurile lui”. În vara trecută am fost la Sighetul Marmaţiei şi la Memorialul Durerii, la numărul 163 pe Lista Martirilor am găsit numele: preot profesor Ilarion Felea. Dumnezeu să-I odihnească sufletul generos şi curat!

    Răspunde

  3. Cristina David
    decembrie 31, 2013 @ 3:11 pm

    Să mulţumim Domnului căci El are grijă de toate !
    Sunt la rândul meu o mărturisitoare pentru Părintele Ilarion Felea, rudă foarte apropiată dinspre mamă. Unchi direct.
    L-am cunoscut, copil fiind şi i-am simţit blândeţea, smerenia şi harul… A rămas în amintirea mea ca un om cu totul deosebit. La acea vârstă nu aveam cum şti… doar simţi.
    Mulţi au venit să-mi spună că l-au avut profesor la Facultatea de Teologie din Arad , asta după ce am alcătuit cu ajutor de la Dumnezeu (fără vreo intenţie în prealabil) un blog dedicat memoriei lui. Şi au mărturisit la rândul lor evlavia, aprecierea deosebită pentru preotul, omul şi profesorul Ilarion Felea. Amintiri sfinte şi de neuitat. Prin voia Domnului Pr. Ilarion Felea a murit în închisoarea de la Aiud, unde a fost, în cele din urmă trimis (după alte suferinţe în diferite închisori) pentru că nu a vrut în nici un fel să se dezică de Hristos. Probabil că-şi împlinise misiunea Domnului aici… din plin , dar numai El ştie DE CE.
    Păcat este că personalitatea lui şi imensa lui credinţă sunt atât de puţin cunoscute în prezent… Apreciez din tot sufletul activitatea şi strădaniile site-ului FERICIŢI cei PRIGONIŢI de a-l face cunsoscut cât mai multor credincioşi , de a-i menţine memoria vie alături de a altor martiri creştini ai secolului 20.
    Bunul Dumnezeu să-l odihnească în Pacea Lui!

    Răspunde

  4. Dan
    ianuarie 10, 2014 @ 12:21 pm

    Toate gândurile frumoase către dumneavoastră, doamnă Cristina!
    Sărut-mâna, la mulți ani, și… la multe roade duhovnicești!

    Răspunde

  5. Nicolae
    septembrie 11, 2014 @ 6:29 am

    [b] Nu știe multă lume despre marele credincios I. Felea pentru că așa suntem noi românii, …recunoscători marilor înaintași ai noștri. Așa facem și cu cei care și-au vărsat sângele la Cotul Donului sau în Munții Tatra, ce să mai vorbim de cei de la Mărășești, Oituz, Mărăști, etc.[/b]

    Răspunde

  6. Dan
    septembrie 15, 2014 @ 12:57 pm

    Așa este domnule Nicolae. Deși este un mare mucenic și un titan al teologiei, părintele Ilarion Felea este din păcate prea puțin cunoscut, în ciuda faptului că o facultate de teologie îi poartă numele.
    Dar sunt convins că prin strădania profesorilor, istoricilor, preoților, jurnaliștilor și a tuturor celor îndrituiți cu luminarea neamului, se pot acoperi în mare parte golurile de indiferență sau de neștiință.
    Și credeți-mă, tinerele generații vor fi foarte receptive.
    La fel este situația și în cazul eroilor din Primul Război Mondial, și a martirilor din perioada horthystă. Într-un fel este de înțeles situația aceasta: cum să fi avut neamul acesta o memorie constantă a eroilor și martirilor când au venit peste noi două războaie mondiale și trei dictaturi, una după alta, dintre care 45 de ani de comunism au rupt pur și simplu generațiile între ele? În condiții de pace, moștenirea cultului eroilor și martirilor s-ar fi făcut natural, fără mari eforturi.
    De aceea, într-un fel este de înțeles situația.
    Dar

    Răspunde

  7. Simona
    septembrie 18, 2015 @ 7:06 pm

    Cu fiecare ocazie cu care citesc sau vorbesc despre părintele llarion Felea o fac cu emoție și cu lacrimi.
    Domnul să îl odihnească în pace! și să îngăduie ca mulți să fie aceia care află de acest martir drag nouă.

    Răspunde

  8. Cristi
    aprilie 20, 2016 @ 2:17 pm

    Sunt din parohia Sega I si am fost botezat chiar in biserica ridicata de parintele Ilarion Felea. Am ajuns si la Sighet in 2012 unde printr-o minune, mi s-a aratat Parintele Ilarion. De atunci am inteles ca martiriul parintelui l-a dus spe calea sfinteniei asezandu-l intre sfintii mucenici. Il port in suflet caci acea experienta a descoperirii parintelui m-a cutremurat. Sfinte Parinte Ilarion, roaga-te pentru noi pacatosii.

    Răspunde

  9. Dan
    aprilie 21, 2016 @ 7:48 am

    Doamne ajută Cristi.
    Mulțumim pentru scurta evocare a părintelui, care relevă puterea sa mijlocitoare, cu care s-a învrednicit de la Domnul.

    Răspunde

  10. boraalexandru68@yaho
    aprilie 21, 2017 @ 6:35 am

    Un martir al neamului romanesc, care nu sa putut asocia cu regimul criminal si iudele din acea vreme,ca si multi marturisitori ai adevarului si dreptatii a cazut victima nevinovata devenind mucenic al lui HRISTOS.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *