Anul 2017 a fost consacrat, de Patriarhia Română, omagierii apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului. În acest context Mânăstirea Adormirea Maicii Domnului, de la Nicula și Protopopiatul Ortodox Gherla, în parteneriat cu Primăria Municipiului Gherla au organizat sâmbătă, de la ora 16, la Casa Municipală de Cultură o conferința cu tema: Vindecarea prin memorie. Închisoarea din Gherla pe harta Gulagului românesc.

Conferința a fost susținută de conf. univ. dr. Radu Preda, directorul Institului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Evenimentul a fost deschis de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, arhiepiscopul şi mitropolitul Clujului, care a vorbit despre faptul că de-a lungul anilor la închisoarea din Gherla, precum şi în alte închisori din ţară, s-au petrecut atrocităţi pe care lumea nu le realizează suficient, iar tezaurul de suferinţă pe care l-au lăsat aceşti oameni, eroi, martiri, este o lecţie din trecutul recent insuficient cunoscut în societatea modernă.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii