Comments   
 •  
 •  
 • Reply with quote
 • Quote

#1 Victor Roncea » 26-05-2016 14:56

Wikipedia nu este o sursa de informare ci mai curand una de dezinformare. Ceea ce, prin preluare fara cercetare si verificare, faceti si voi. Anton Golopentia a murit pe 9 septembrie nu pe 26 mai. Este cel putin a treia eroare de acest gen pe care o constat intamplator aici. Verificati-va sursele inainte de a induce oamenii in eroare. Stiti cum e cu bunele intentii... Mult succes!

Victor Roncea

 •  
 •  
 • Reply with quote
 • Quote

#2 Dan » 26-05-2016 16:30

Mulțumesc pentru sesizare domnule Roncea, am îndreptat eroarea.
De obicei verificăm fișele matricole penale în cazul pătimitorilor martirizați prin pușcării pentru a identifica data trecerii la cele veșnice, numai că de data aceasta nu am găsit fișele lui Anton Golopenția pe serverul IICCMER.
În rest, erori de datare au mai fost îndreptate cu timpul, sper să fie și cele sesizate de dumneavoastră mai înainte, dar pentru viitor vă rog să aveți îngăduință pentru că știți vorba... numai cine nu muncește nu greșește.

Hristos a înviat!

Dan

 •  
 •  
 • Reply with quote
 • Quote

#3 Victor Roncea » 27-05-2016 02:30

Adevarat a inviat!
Aveti dreptate, desigur, cu privire la munca. Ma deranjeaza asa-zisa enciclopedie online, unde se falsifica sistematic date si informatii, cu o tenta ideologica evidenta. Roller ar fi mandru. E bine de ignorant, pe cat posibil.
Dincolo de asta, din cate imi aduc aminte acum la marturisitorul Traian Trifan data corecta a trecerii la cele vesnice este 27 aprilie (confirmata de fiica lui dupa certificatul de deces). Nu va bazati pe fisele matricole si nici pe dosarele de la CNSAS. Si acolo apar, uneori, erori. Pentru date mai putin cunoscute ideal este de verificat, pe cat posibil, din mai multe surse. Sigur, pana la urma, slujba de pomenire este buna oricand pentru sufletele celor plecati dar ce te faci cu cei care propaga online sau chiar tiparesc datele de aici!?... Ati muncit foarte mult, ceea ce este extrem de laudabil, asa ca responsabilitat ea creste exponential cu munca! :) Felicitari si Doamne ajuta!

Victor Roncea

 •  
 •  
 • Reply with quote
 • Quote

#4 Dan » 27-05-2016 16:10

Domnule Victor, să știți că așa cum este Wikipedia, cu neajunsurile ei,ne-a ajutat de multe ori la identificarea de numeroase surse, despre care nu am fi avut altfel cum să aflăm, pentru a le procura și valorifica apoi. Desigur că este nevoie de multă atenție, pentru că pe lângă erorile neintenționate de pe wiki, se găsesc și adevărate opere de manipulare, de cea mai joasă speță, iar Roller nu doar că ar fi mândru, ci chiar invidios pe indivizii care se ocupă cu ocultarea istoriei naționale sau a creștinismului.

Revenind în ograda de față, desigur că facem comparația tuturor surselor disponibile, care nu-s toate două sau mai multe în fază inițială, de aceea riscăm să girăm în fază inițială singura sursă disponibilă (și incertă), decât să nu valorificăm nicio comemorare. Pentru că vă spun sincer, mă doare inima că avem deja câteva zeci de martiri și mărturisitori cu mărturii excepționale despre viața trăită, dar nu știm când au trecut la cele veșnice și de aceea stau materialele uitate pe site, fără să le (re)circulăm pentru cultivarea memoriei. Și nici timpul nu ne permite să organizăm un plan „manual” de comemorare.
Apropos de datări, și prințul Alexandru Ghica este în aceeași situație. Am preluat o dată dintr-o carte, ca acum să ne atragă atenția un cercetător că data consemnată de Securitate e alta. Știu, e frustrant, dar va mai trece timpul până se stabilizează această situație. Așa a fost și în cazul prof. George Manu. Ani de zile s-a știut că a trecut la Domnul pe 12 aprilie, ca să arate în ultimii ani că e defapt 2 aprilie.
V-am spus toate acestea ca un dialog frățesc, nu ca să „vând castraveți grădinarului” :)
Aprecierea dumneavoastră ne îndatorează moral și sperăm să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor.
Eu vă mulțumesc din suflet și vă rog să vă rugați pentru noi, ca să facem o treabă trainică, de folos pentru toți oamenii.

Domnul Hristos să vă aibe în pază!

Dan

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
 • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii