Meniu biografic

vezi galerie foto (1 foto)
Pr. Ioan Popescu-Băldescu
  • 17 Iulie 1886
  • Mihăileștii de Sus, Olt
  • preot
  • Ghencea, Coasta Galeș
  • 24 Septembrie 1952

Media kit FCP (bannere)

Fericiti cei Prigoniti

Mărturii ale cititorilor

10 cărți de bază

Promovăm

Fototeca ortodoxiei românești

Născut la 17 iulie 1886, în Mihăieştii de Sus, jud. Olt, între anii 1893-1897, Ion Popescu-Băldescu a urmat cursurile şcolii primare din com. Mihăieşti, jud. Olt, apoi în com. Socetu, jud. Teleorman. În anul 1898 se înscrie la Seminarul Teologic din Curtea de Argeş, unde învaţă timp de 2 ani, pentru ca în anul 1900 să se înscrie la Seminarul Central din Bucureşti, pe care îl absolvă în anul 1906. Între anii 1907-1914 a urmat cursurile Facultăţii de Teologie din Bucureşti, unde va fi declarat licenţiat[1].

Din generație în generație, în familia noastră, a Băldeștilor, a existat câte un preot. Eu, tatăl meu, bunicul și... ducându-mă tot în urmă, stră și stră-bunicul; și...

Ca să nu mă înfund însă în veacuri, voi începe cu străbunicul, preotul Ilie Băldescu, din comuna Mihăiești, județul Olt. Căsătorit cu o simplă țărancă, dar de mult bun simț, Maria, va avea trei feciori: Ioan, Radu și Marin.

Spre cinstea lor, toți trei băieții, dați la școli, s-au realizat. Astfel, cel dintâi născut, Ioan, a devenit preot; al doilea, Radu, a îmbrățișat cariera armelor, ajungând până la gradul de general; iar al treilea, Marin, s-a afirmat în domeniul învățământului, obținând gradul de inspector școlar.

Calendarul de comemorări

Comemorari recente

Citatul zilei
  • "Trebuie să mărturisim prin comportarea de zi cu zi, poate cu suferinţă, cu sânge şi chiar cu viaţa de ni se va cere." Traian Trifan

Ultimele comentarii