Skip to content

4 Comentarii

  1. Melania
    februarie 28, 2012 @ 8:45 pm

    Și tatăl meu a fost o victimă a Securității comuniste in anii ’80. Lucra într-o instituție de cultură și era membru de partid, iar duminica mergea la biserică, era consilier și mai ajuta preotul la achiziționarea de materiale pentru reparația bisericii.
    Un binevoitor coleg de servici al tatălui meu la turnat la Securitate, și a fost anchetat, urmărit și în cele din urmă radiat. Era o practică des întâlnită, radierea, din urma căreia i s-a tras și moartea. Pe vremea împușcatului dacă aveai o funcție și erai și membru de partid era interzis să ai legături cu biserica si cu DUMNEZEU. DOAMNE iartă-i pe toți dacă poți… Nouă tare greu ne vine.

    Răspunde

  2. Alexandrina
    februarie 20, 2016 @ 2:30 am

    „Concluzia autorului este doar o ipoteză”. Sa fim seriosi, crimele săvârșite în sistemul de reeducare, Suceava, Aiud, Pitesti, Ocnele Mari, etc. nu se puteau face fără avizul administrației închisorilor, fără știrea conducerii centrale a partidului comunist, fără avizul Moscovei și fără… Dacă persoana responsabilă a fost Ana P. sau Nicolsky sau altcineva e mai puțin important. Concluzia logică e că aceste orori au fost coordonate de undeva foarte de sus, poate mai sus decât Stalin. A fost un experiment, un studiu.
    Rezultat: sistemul opresiv, să zicem Orwell, e mai puțin efectiv ca sistemul non-violent, hai să zicem Huxley (vezi cartea sa „The Brave New World). Cu alte cuvinte, sistemul comunist de tip rusesc, cu toți criminalii și sfinții săi, e mai puțin eficient decât sistemul de tip american-capitalist în care se pune accentul pe schimbarea conștiinței, pe dresaj.

    Răspunde

  3. ALecu Ioan
    februarie 21, 2016 @ 8:47 am

    Domnilor di Doamnelor,
    Istoria nescrisa a poporului roman este o….enigma ….si in acest moment nu cred ca exista intentia istoricilor sa o faca cunoscuta…….si cred ca Comunitatea Europeana nu are interes sa fie cunoscuta Lupta Anticomunista…….recunoasterea acestor fenomene social-istorice ar conduce la recunoasterea nationala a Poporului Roman si a luptelui contra dezmosteniri nationale. Pacat ca cei care au talent artistic in domeniu filmului nu doresc sa creze un film privind viata acestui erou Nita Corneliu-un erou care pedepsea pe soldati rusi atunci cind savirseau atrocitati….. un adevarat erou al secolului XX si care poate fi o pilda de urmat pentru tineri care i-si descopera spiritul nationalitati………o imagine a tinarului intelectuoal care traieste drama unui popor inlantuit sub fanatismul socialist, deturnat de la adevaratele valor sociale.
    Ioan din Moldova.

    Răspunde

  4. ALecu Ioan
    februarie 21, 2016 @ 8:53 am

    Domnilor si Doamnelor,
    Drama tinarului Nita Corneliu, este drama personalizata a Poporului Roman…..oricind se poate face un film cu aceasta tema….mai ales ca acest tinar intelectuoal a fost un tinar ca aluoat atitudina impotriva atrocitatilor militarilor rusi …….merita sa ne aducem aminte de acesti oameni minunati……..multumesc celor care ne ajuta sa nu uitam ….
    Ioan din Moldova

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *